Smartwings jdou proti Ryanairu. Přidávají lety na Mallorcu, zlevnily úterky

První přistání Boeingu 737 MAX 8 v barvách SmartWings na ruzyňské letiště. Foto: Letiště PrahaPrvní přistání Boeingu 737 MAX 8 v barvách SmartWings na ruzyňské letiště. Foto: Letiště Praha

Pokud chcete letos letět z Prahy na Mallorku co nejlevněji, hledejte lety v úterý. Před týdnem oznámený nástup Ryanairu na

Pokud chcete letos letět z Prahy na Mallorku co nejlevněji, hledejte lety v úterý. Před týdnem oznámený nástup Ryanairu na trasu Praha – Palma de Mallorca přinesl  rychlou reakci Smartwings, které na této trase dosud létaly jako jediný dopravce.

Firma se rozhodla přidat další denní let přes sezónu právě na úterky, kdy má Ryanair létat. Termín letu nastavil dopravce krátce před Ryanair. Mluvčí Smartwings Vlaďka Dufková potvrdila, že firma letos rozšíří nabídku spojení z Prahy na Mallorku z 11 na 12 letů týdně během letní sezóny. „Od 4. června přidává Smartwings v úterý také k večerní frekvenci i polední,“ řekla Dufková. Konkrétně jde o let ve 12:10 z Prahy a 15:25 z Mallorky. Ryanair letí z Prahy ve 14:45. Pět dní v týdnu ( Út, St, Čt, So, Ne) nabídne Smartwings lety  z Prahy na Mallorcu dvakrát denně. Kromě Prahy budou létat Smartwings na Mallorcu také z Brna ( 3x týdně) a Ostravy (3x týdně).

Lety na úterý současně firma výrazně zlevnila, takže jsou Smartwings aktuálně levnější než Ryanair. Zatímco ve všechny jiné dny cena jednosměrné letenky začíná během léta se Smartwings nejméně na třech tisících korun, v úterý firma nabízí spojení za 2161 korunu, podobné je to u cesty zpět. Ryanair nabízí aktuálně podobné ceny, v některých termínech je dražší, jindy levnější. Cena Ryanairu je ale bez zavazadla, Smartwings nabízejí kufr do váhy 23 kilogramů zdarma, Ryanair bez poplatků sveze cestující jen s minibaťohem na palubě. Za vše ostatní se už musí platit navíc.

Nejlevněji na Mallorku v úterý, ukazuje rezervační systém Smartwings.

Nejlevněji na Mallorku v úterý, ukazuje rezervační systém Smartwings.

I když Ryanair oznámil v Praze tento týden už svoji 32. destinaci, zatím se příliš nepouští do tras, kde jsou Smartwings silní. Výjimkou jsou jen některé linky do Španělska, například do Malagy.

Tagy Praha - Palma de Mallorca PRG-PMI Ryanair smartwings
20 komentářů