Ryanair spustí 31. linku z Prahy. Začne létat na Mallorku

Boeing 737-800 společnosti Ryanair na odletu z Prahy. Foto: Letiště PrahaBoeing 737-800 společnosti Ryanair na odletu z Prahy. Foto: Letiště Praha

Největší evropská nízkonákladová společnost přidá do letového řádu další destinaci z Prahy.  Od 4. června začne létat na ostrov Mallorca.

Největší evropská nízkonákladová společnost přidá do letového řádu další destinaci z Prahy.  Od 4. června začne létat na ostrov Mallorca.

Letiště Palma de Mallorca patří sice v létě k častým cílům českým dovolenkářů a Smartwings sem v sezóně létá několikrát denně, Ryanair ale velkou konkurencí pro největšího českého dopravce na této lince zatím nebude: létat bude pouze jednou týdně, vždy v úterý.

Odlet z Prahy je ve 14:45, z Mallorcy v 18 hodin. Ceny zatím nejsou příliš atraktivní, zpáteční začínají kolem pěti tisíc korun. Ryanair je ale s cenami velmi flexibilní a lze očekávat, že ceny půjdou výrazně níže. Dlouhodobě levnější bývají lety na Mallorku z Německa či Rakouska. Linka je zatím v nabídce jen do 22. října.

Pro Ryanair jde o 31. destinaci z Prahy. Firma s příchodem letního letového řádu na konci března znovu výrazně rozšíří svoji síť o celkem 16 nových linek, v Praze bude bázovat čtyři letadla. S novým letovým řádem přibude v nabídce z Prahy více destinací do Středozemí, počtem letů a destinací ale budou pro cestující k moři výrazně vést stále Smartwings.

Tagy Baleárské ostrovy letiště praha Palma de Mallorca PMI prg Ryanair Top
9 komentářů