Smartwings a Eurowings zahájily spolupráci, český dopravce nasadí svůj kód na 16 letů

Airbus A320 společnost Eurowings. Foto: EurowingsAirbus A320 společnost Eurowings. Foto: Eurowings

Jako další plánovaný krok v rámci partnerství začne naopak Eurowings svými kódy označovat i lety provozované společností Smartwings.

Loni oznámená spolupráce dceřiné firmy Lufthansy Eurowings a českého dopravce Smartwings dostala první konkrétní podobu.

Smartwings dnes oznámily, že od dnešního dne nasazují svůj kód (tzv. codeshare) na celkem 16 linek Eurowings. Cestující Smartwings tak při nákupu letenky do některé z destinací nakonec mohou letět s Eurowings.

Dohoda se týká většiny destinací, které Eurowings obsluhují z Prahy přímými lety. Jde o spojení do Kolína nad Rýnem, Hamburku, Düsseldorfu, Bristolu, Birminghamu, Kodaně, Barcelony, Atén, Larnaky, Heraklionu, Málagy, Alicante, Stockholmu, Fara, Říma a na Mallorku. V seznamu chybí ze sítě linek Eurowings lety na Kanárské ostrovy nebo nová linka na Mykonos. „Díky této spolupráci mohou zákazníci Smartwings těžit z dalších nových přímých spojení do širokého portfolia destinací po celé Evropě,“ uvedla mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková.

Smartwings nabízí vybraná přímá spojení Eurowings z Prahy pod svými čísly letů. Letenky je možné zakoupit na webových stránkách smartwings.com i prostřednictvím dalších prodejních kanálů. Jako další plánovaný krok v rámci partnerství začne naopak Eurowings svými kódy označovat i lety provozované společností Smartwings.

Rozšíření počtu destinací

„Spolupráce se společností Smartwings nám umožní nabízet našim zákazníkům snazší cestování do většího počtu destinací. Zahájení spolupráce je výborně načasováno. Po dvou letech, kdy jsme byli zavřeni doma, je touha cestovat silnější než kdy dříve. V současné době zaznamenáváme strmý nárůst rezervací nejen v České republice, ale na všech našich linkách,“ říká Jens Bischof, generální ředitel společnosti Eurowings. „Těší nás, že díky spolupráci s Eurowings můžeme pro naše zákazníky rozšířit nabídku letů o lety operované společností Eurowings a umožnit jím pohodlné spojení do ještě širšího portfolia destinací,“ dodal Roman Vik, člen představenstva a generální ředitel Smartwings.

Letní letový řád Smartwings nabízí z Prahy pravidelné linky do 51 destinací. K úplným novinkám patří linka na Santorini. Pravidelné linky a charterové lety bude Smartwings během letního letového řádu provozovat také z regionálních letišť v Brně, Ostravě, Pardubic a Karlových Varů.

Skupina Smartwings Group provozuje lety nejen z České republiky, ale také ze svých zahraničních základen v šesti zemích.

Tagy Eurowings smartwings
46 komentářů