Slovinské dráhy expandují do Rakouska, přidávají šest nových párů spojů z Lublaně

Slovinské pendolino a jednotka Stadler FLIRT v Mariboru. Foto: Slovenske železniceSlovinské pendolino a jednotka Stadler FLIRT v Mariboru. Foto: Slovenske železnice

Nové spoje umožní i jednodušší cestování z Prahy do Slovinska, s jedním přestupem lze do Lublaně dojet za 11 hodin.

Slovinský státní dopravce Slovenske železnice (SŽ) od 21. března výrazně rozšíří nabídku mezinárodních vlaků mezi Slovinskem a Rakouskem. Díky převzetí dalších jednotek Stadler FLIRT a jejich schválení pro provoz v Rakousku zdvojnásobí počet spojů mezi Lublaní a Grazem a výrazně rozšíří také nabídku z Lublaně do Villachu.

O novince informovaly SŽ na svých stránkách. Nabídka spojení mezi výše zmíněnými městy je zatím velmi slabá. Z Grazu do Lublaně jezdí jen tři přímé vlaky denně. Nově jich bude jezdit šest.

Jízdní řády nových spojů jsou na stránkách SŽ. V případě spojení Grazu a Lublaně půjde díky lepší akceleraci a odpadnutí nutnosti výměny lokomotivy na hranicích o nejrychlejší spojení, doba jízdy bude 3 hodiny. Dosud jede nejrychlejší spoj na této trase 3 hodiny a 20 minut. Nové spoje vyjedou v 10:15, 12:33 a 17:50 z Lublaně, z Grazu v 8:38, 14:38 a 16:38.

Stadler uspěl u Slovinských železnic, objednají si dalších 26 Flirtů

Zejména spoje odpoledne z Grazu umožňují pohodlné spojení moderními vlaky z Prahy do Lublaně s jedním přestupem. Při odjezdu z Prahy v 6:44 lze s hodinovou rezervou na přestup stihnout spoj ve 14:38 z Grazu, v Lublani budete v 17:38, tedy ani ne za 11 hodin. České dráhy nabízejí na tuto trasu a kombinaci vlaků jízdenku za 1419 Kč.

Tři nové páry spojů přidává SŽ i na trase z Lublaně do Villachu, kde dosud jezdí jen čtyři vlaky denně. Nově pojedou z Lublaně v 5:23, 11:35 a 17:18, zpět v 8:53, 14:53 a 20:53.

Na vlastní kůži: K moři vlakem Slovinskem a zpět přes největší kamenný oblouk na světě

Tagy přeshraniční spojení Rakousko - Slovinsko Slovenske železnice Slovinsko vlakem po Evropě
43 komentářů