Stadler uspěl u Slovinských železnic, objednají si dalších 26 Flirtů

Vizualizace jednotek Stadler Flirt a Kiss pro Slovenske želenice. Foto: StadlerVizualizace jednotek Stadler Flirt a Kiss pro Slovenske želenice. Foto: Stadler

Slovinský státní dopravce Slovenske Železnice (SŽ) posílí svoji flotilu o dalších 26 jednotek Stadler Flirt. Se švýcarským výrobcem se dohodl

Slovinský státní dopravce Slovenske Železnice (SŽ) posílí svoji flotilu o dalších 26 jednotek Stadler Flirt. Se švýcarským výrobcem se dohodl na využití opce ke smlouvě z roku 2018. Hodnota kontraktu je 150 milionů eur.

Další objednávku oznámily Stadler a SŽ v tiskové zprávě. Půjde celkem o 16 třívozových diesel-elektrických jednotek (DMU) a 10 čtyřvozových elektrických jednotek. Oba typy mají být schváleny i pro provoz v Rakousku a Chorvatsku.

Slovinské železnice mají u Stadleru objednáno celkem 52 jednotek. Dieselové jednotky budou na rychlost 140 kilometrů v hodině, elektrické na 160 kilometrů v hodině, budou třísystémové.

Po dokončení celé zakázky mají mít SŽ celkem 21 třívozových elektrických Flirtů, 21 diesel-elektrických Flirtů a 10 dvoupodlažních jednotek Stadler Kiss. Všechny jednotky půjde provozovat společně, tedy i dvoupodlažní s jednopodlažní. První vlak má dorazit na testování na konci letošního roku.

Tagy Slovenske železnice Stadler Top
33 komentářů