Slovenské Go2Sky získaly čtvrté letadlo

Boeing 737 v barvách Go2Sky. Foto: Go2SkyBoeing 737 v barvách Go2Sky. Foto: Go2Sky

Letoun byl dva roky odstaven v Ostravě.

Do flotily slovenské letecké společnosti Go2Sky přibyl nový, v pořadí již čtvrtý stroj. Konkrétně se jedná o letoun Boeing 737-800 s registrací OM-GTK. Dopravce si letadlo pronajal od DAE Capital. Pronájem zajistila firma ISIS Aviation Services Ltd z Norwiche v Anglii.

Letoun byl vyroben v roce 2008, v minulosti létal u norského Norwegianu. Na konci července roku 2020 byl jako EI-GBB odstaven v Ostravě, zájem o něj ale projevil FlyGangwon, a tak již v říjnu téhož roku získal jeho barvy. Korejská aerolinka si však místo něj vybrala letoun s registrací LZ-DAZ, který v té době taktéž stál v Ostravě. Na ostravském letišti tak chvíli parkovaly dva stroje v barvách FlyGangwon se stejnou registrací HL8397.

Na nového provozovatele si letoun musel počkat až letošního října. Aktuálně nese bílé zbarvení. Na palubě je osazeno 189 kožených sedadel. „Ulevilo se nám, neboť jsme v pozici, kdy můžeme opatrně obnovit naši flotilu, jelikož podmínky na trhu se po pandemii postupně vracejí k normálu,“ uvedl Daniel Ferjancek, generální ředitel Go2Sky.

Go2Sky se jako nejmladší slovenská letecká společnost se sídlem na Letišti M. R. Štefánika v Bratislavě zaměřuje na tzv. ACMI pronájem jiným provozovatelům. Pod služby ACMI spadá pronájem letadel včetně posádek. Kvůli pandemii byl dopravce nucen v září 2020 ukončit provoz, na scénu se vrátil v srpnu 2021. Průměrné stáří jeho flotily je necelých 18 let. Stroje společnosti nyní létají například na letech TUI fly nebo Corendon Dutch Airlines.

OM-GTK Go2Sky Foto: Go2SkyOM-GTK Go2Sky Foto: Go2SkyOM-GTK Go2Sky Foto: Go2Sky
Tagy Go2Sky
5 komentářů