Slezský železniční spolek vypsal sbírku na nákup vagónů, za dar nabízí místo pomocníka strojvedoucího

Lokotraktor s přípojným vozem. Autor: Slezský železniční spolekLokotraktor s přípojným vozem. Autor: Slezský železniční spolek

Spolek plánuje pořízení vozů řady Bdt.

Slezský železniční spolek, který stojí například za provozem výletních vlaků po trati Bruntál – Malá Morávka nebo Báňských spěšných vlaků, se rozhodl rozšířit svůj vozidlový park o dva vozy řady Bdt.

K jejich pořízení se rozhodl vypsat veřejnou sbírku. Shání v ní 800 tisíc korun, běží přes platformu Hithit. „Chceme vlastní vagóny, abychom si nemuseli jiné nadále půjčovat,“ vysvětlil předseda spolku Ladislav Antalec.

Jako odměny v rámci sbírky nabízí spolek například volné jízdenky na jeho spoje. Dárci se mohou stát také průvodčími ve vlacích spolku nebo pomocníkem strojvedoucích.

Šéf spolku Ladislav Antalec byl loni hostem podcastu Cesty Zdopravy.cz. Spolek vznikl v roce 2016. Prvním vozidlem, které si spolek pořídil, byla malá vlečková lokomotiva 700.851, které přezdívají Šrotík. Ta vozila cestující na trati do Malé Morávky první sezónu, loni už byly vlaky spolku v režii opravené Rosničky 710.466 (T334.0966).

 

Tagy Bdt Slezský železniční spolek
48 komentářů