SkyUp otevírá další linku z Prahy, bude létat do ukrajinského Záporoží

SkyUp Airlines přistávají na Letiště Praha s prvním letem. Foto: Letiště PrahaSkyUp Airlines přistávají na Letiště Praha s prvním letem. Foto: Letiště Praha

Ukrajinská letecká společnost SkyUp spustí s letním letovým řádem už čtvrtou linku z Česka. Dvakrát týdně začne létat z Prahy

Ukrajinská letecká společnost SkyUp spustí s letním letovým řádem už čtvrtou linku z Česka. Dvakrát týdně začne létat z Prahy do Záporoží na jihovýchodě Ukrajiny. Vyplývá to z údajů v rezervačním systému aerolinek i informací na facebookových stránkách společnosti.

V Praze půjde o třetí linku aerolinky, firma dosud létá do Charkova a Lvova. Provoz začne 29. března, létat bude s Boeingem 737-800 ve čtvrtek a v neděli. Ceny zpátečních letenek začínají na necelých třech tisících korunách. Kromě Prahy létá SkyUp ještě z Pardubic do Kyjeva.

Průmyslové a hutní město na jihovýchodě Ukrajiny dosud přímé letecké spojení s Českem nemá.

„Podle odhadů Letiště Praha by mohlo spojení během roku využít více než 25 tisíc cestujících v obou směrech. SkyUp Airlines provozují od října loňského roku také pravidelné spojení do Lvova a Charkova. Celkem mohou cestující z Letiště Václava Havla Praha letět přímo již do pěti různých destinací na Ukrajině,“ řekla mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková.

SkyUp patří mezi nejrychleji rostoucí společnosti v Evropě, těží především z velkého boomu letecké dopravy na Ukrajině a velkého počtu Ukrajinců pracujících na západ od svých hranic. Firma loni přepravila 1,7 milionu cestujících. Aerolinky aktuálně létají s deseti Boeingy 737, letos chtějí jejich počet rozšířit o další čtyři stroje.

Letový řád:

Čtvrtek a neděle

Praha – Záporoží 14:15 – 17:40

Záporoží – Praha 11:00-13:20

Tagy letecké spojení Česko - Ukrajina letiště praha OZH prg SkyUp SkyUp Airlines Záporoží
21 komentářů