Škoda Vagonka zbrojí na nové zakázky, koupila obráběcí centrum za 100 milionů

Původní vizualizace nových elektrických jednotek pro lotyšské železnicePůvodní vizualizace nových elektrických jednotek pro lotyšské železnice

Ostravská společnost Škoda Vagonka ze skupiny Škoda Transportation rozšiřuje výrobní kapacitu. Aktuálně investovala 100 milionů korun do nového obráběcího centra,

Ostravská společnost Škoda Vagonka ze skupiny Škoda Transportation rozšiřuje výrobní kapacitu. Aktuálně investovala 100 milionů korun do nového obráběcího centra, které se má dostat do plného provozu v příštím roce. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

„Pořízení obráběcího centra zapadá do konceptu celkového rozvoje společnosti Škoda Vagonka a postupně budou následovat i další investice. Také budeme přijímat nové zaměstnance pro technické i výrobní úseky,” uvedl předseda představenstva vagonky a viceprezident Škody Transportation Martin Bednarz.

Obráběcí centrum bude podle něj patřit k největším a nejmodernějším ve střední Evropě. „Nové obráběcí centrum zvýší kapacitní možnosti firmy v obrábění nadrozměrných dílů o 100 procent. Díky tomu budeme nově obrábět až 28metrové hliníkové svařence a podsestavy širokorozchodných skříní pro projekty určené například pro Lotyšské státní dráhy,“ doplnil Miloš Bronček, provozní ředitel Škoda Vagonka.

Skupina Škoda Transportation za loňský rok uzavřela rekordní zakázky za zhruba 45 miliard korun. I proto hodlá výrazně investovat do výrobních kapacit. Podrobně hovořil o výrobních plánech Škody Transportation pod novým majitelem, kterým se stal PPF, v sobotním rozhovoru člen představenstva a viceprezident Škody Zdeněk Majer.

Nové obráběcí centrum pro Škodu Vagonka
Jde o dva na sobě nezávislé portály se souvisle řízenou pětiosou hlavou s maximálními otáčkami 12 000 ot./min. Celková délka stroje bude 49,5 m, šířka 10,3 m a výška 7,5 m. Maximální rozměr obrobku obrobitelný dvěma hlavami bude 39 m x 4,5 m a jednou hlavou 28 m x 4,5 m. Kabina obsluhy bude klimatizovaná.

Tagy Škoda Transportation Škoda Vagonka
30 komentářů