dkv-spojujeme

Škoda má dalšího manažera z Německa, dlouholetý šéf obchodu Majer skončil

Nová souprava metra pro Varšavu. Pramen: Škoda TransportationNová souprava metra pro Varšavu. Pramen: Škoda Transportation

Nový senior viceprezident má jako zkušený prodejce kolejových vozidel dostat Škodu na další trhy.

Ve skupině Škoda Transportation došlo ke změně ve vrcholovém vedení. Jako člen představenstva a senior viceprezident pro obchod skončil Zdeněk Majer (44), který patřil k dlouholetým tvářím Škody. Ze skupiny odešel po 20 letech. Obě jeho funkce dnes přebral Němec Mike Niebling (55), který téměř 30 let působil ve skupině Bombardier Transportation. Jako zkušený prodejce kolejových vozidel má dostat Škodu na další trhy.

Mike Niebling. Pramen: Škoda Transportation

Mike Niebling. Pramen: Škoda Transportation

„Naším dlouhodobým cílem je posilovat naši pozici na klíčových trzích, a také se ještě více prosadit v západní Evropě, kde vidíme veliký potenciál. Mike Niebling má velmi bohaté zkušenosti s prodejem kolejových vozidel po celé Evropě a bude tak pro celou skupinu velkým přínosem,“ uvedl prezident Škody Petr Brzezina. Mike Niebling bude ve Škodě zodpovědný za globální obchod, kde se bude zaměřovat zejména na kolejová vozidla (vlaky, tramvaje a metro).

Vystudoval strojní inženýrství se zaměřením na technologii kolejových vozidel na Technické univerzitě v Drážďanech. Hned po studiu nastoupil do společnosti Bombardier Transportation, kde působil 29 let, a to zejména na vysokých manažerských postech. Měl na starost prodej kolejových vozidel v Evropě.

Důvody Majerova odchodu Škoda neuvedla. Škoda má pod prezidentem pět senior viceprezidentů pro různé oblasti. Niebling tento post bude zastávat jako druhý cizinec, loni na jaře Škoda najala německou manažerku Tanyu Altmann na nově zřízenou pozici senior viceprezident pro Bus Mobility Solutions.

Tagy Mike Niebling Škoda Transportation Zdeněk Majer
37 komentářů