dkv-spojujeme

Škoda Electric získala velkou trolejbusovou zakázku v Rumunsku

Trolejbus 27Tr vzešlý ze spolupráce Škody a Solarisu. Pramen: Škoda ElectricTrolejbus 27Tr vzešlý ze spolupráce Škody a Solarisu. Pramen: Škoda Electric

Plzeňská Škoda Electric slaví další úspěch v rumunské MHD. Bude se podílet na dodávce padesáti trolejbusů pro sedmihradské město Kluž

Plzeňská Škoda Electric slaví další úspěch v rumunské MHD. Bude se podílet na dodávce padesáti trolejbusů pro sedmihradské město Kluž (Cluj-Napoca). Plzeňská firma pro flotilu nízkopodlažních kloubových trolejbusů dodá kompletní elektrovýzbroj a také během příštího roku zajistí finální montáž vozidel. Dodavatelem karosérií bude polský Solaris.

„Půjde o moderní kloubové trolejbusy vybavené superkapacitory pro snížení spotřeby trakční energie. Vozy s celkovou kapacitou 140 cestujících budou kompletně klimatizované,“ uvedl obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch. Podle něj by se cestující v Kluži mohli dočkat prvních nových trolejbusů zhruba ve druhé polovině příštího roku.

Kluž není pro Škodu v Rumunsku jediným odběratelem. Čtrnáct trolejbusů z Plzně jezdí v Galati, další tři tam míří na základě uplatněné opce. Více než padesát vozidel z plzeňské Škodovky již několik let provozují dopravní podniky i ve městech Temešvár a Baia Mare.

Škoda Electric je největším evropským výrobcem trolejbusů. Za dobu existence trolejbusové výroby dodala na tuzemský i zahraniční trh více než 14 tisíc trolejbusů.

Tagy Kluž rumunsko Škoda Electric trolejbusy
Žádné komentáře