Nové trolejbusy ze Škody Electric svezly v rumunské Kluži první cestující

Trolejbus s výzbrojí Škoda pro Kluž. Pramen: Škoda ElectricTrolejbus s výzbrojí Škoda pro Kluž. Pramen: Škoda Electric

V rumunském městě Kluž zahájily v těchto dnech provoz s cestujícími první trolejbusy, na jejichž výrobě se podílela Škoda Electric.

V rumunském městě Kluž zahájily v těchto dnech provoz s cestujícími první trolejbusy, na jejichž výrobě se podílela Škoda Electric. Pro flotilu padesáti objednaných nízkopodlažních kloubových trolejbusů dodala elektrovýzbroj a zajistila montáž vozidel. Finálním dodavatelem do Rumunska je polský Solaris, který vyrobil karosérie.

„Celá padesátka vozidel do Rumunska dorazí v průběhu prosince,“ uvedl projektový manažer Škody Electric Oldřich Husa. Trolejbusy mají kapacitu 140 cestujících, jsou klimatizované a vybavené takzvanými superkapacitory pro případ výpadku elektrické energie.

Kluž je s 320 tisíci obyvateli čtvrtým největším rumunským městem. Škodovácké trolejbusy ale jezdí i jinde v Rumunsku. Téměř šest desítek vozidel z Plzně provozují ve městech Temešvár a Baia Mare, 17 trolejbusů ze Škody slouží v městě Galati. „Příští rok budeme spolupracovat na dodávce dalších 26 vozů pro město Brašov,“ doplnil obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch.

Tagy Kluž rumunsko Škoda Electric Solaris
7 komentářů