Škoda Electric smontuje trolejbusy pro francouzské město Saint-Étienne

Trolejbus Solaris pro Francii. Pramen: SolarisTrolejbus Solaris pro Francii. Pramen: Solaris

Společnost Škoda Electric ze skupiny Škody Transportation se bude podílet na dodávce 22 trolejbusů pro francouzské město Saint-Étienne. Škoda dodá

Společnost Škoda Electric ze skupiny Škody Transportation se bude podílet na dodávce 22 trolejbusů pro francouzské město Saint-Étienne. Škoda dodá kompletní elektrovýzbroj a zajistí v Plzni finální montáž a testy. Karosérie budou od polského Solarisu.

Půjde o takzvané parciální trolejbusy, které díky baterii mohou ujet část trasy mimo troleje. „Do konce letošního roku by měl zákazník obdržet prvních pět trolejbusů. Další dodávky budou rozloženy během let až do roku 2022,“ uvedl obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch. Škoda do Francie dodá dvanáctimetrové trolejbusy.

Francie přitom není země zaslíbená trolejbusové dopravě. V současnosti ji využívají pouze čtyři města: Lyon, Nancy, Limoges a Saint-Étienne. Škoda se letos bude podílet i na dodávkách třech kloubových trolejbusů s trakčními bateriemi pro město Limoges.

Hitem poslední doby jsou přitom právě trolejbusy s přídavnou baterií. Vedle řady českých měst je Škoda dodala například do italského Cagliari, španělského Castellonu a Budapešti.

Tagy Saint-Étienne Škoda Electric Solaris
7 komentářů