Škoda Electric dodala do Teplic pět nových trolejbusů

Trolejbus Škoda 32Tr pro Teplice. Pramen: Škoda ElectricTrolejbus Škoda 32Tr pro Teplice. Pramen: Škoda Electric

Škoda Electric završila během března dodávku pěti nových trolejbusů do severočeských Teplic. Tamní flotilu městské hromadné dopravy doplnila pětice vozů

Škoda Electric završila během března dodávku pěti nových trolejbusů do severočeských Teplic. Tamní flotilu městské hromadné dopravy doplnila pětice vozů typu 32Tr s doplňkovým bateriovým pohonem. Výrobce to dnes oznámil v tiskové zprávě.

„Technickým provedením patří nové teplické trolejbusy k absolutní špičce v tom, co Škodovka nabízí,“ uvedl obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr.

Dvanáctimetrové nízkopodlažní trolejbusy pojmou až 95 cestujících. Pohon na trakční baterie umožňuje dojezd 12 kilometrů bez trolejí, vozidla mají klimatizaci, USB porty a kamerový systém, který sleduje interiér i okolí trolejbusu.

Aktuální kontrakt navazuje na předchozí dodávky Škodovky pro Teplice. Poslední dodávka byla v roce 2019, kdy byla dodána dvojice vozidel typu 32Tr a jeden v kloubové verzi s typovým označením 33Tr. Tyto vozy byly dodány jako standardní trolejbusy, tedy bez trakčních baterií. Celkem je v Teplicích provozováno 35 trolejbusů.

Město přitom chystá v příštích dvou letech investice ve výši téměř 100 milionů korun do rozšíření trolejbusových tratí a jejich modernizace. Vzniknou celkem dva kilometry nových tras, vymění se některé technologie a dojde k propojce některých úseků. První úseky se začnou stavět letos. Teplice chtějí mít do roku 2023 kompletně provoz městské hromadné dopravy v elektrické trakci.

Tagy MHD Teplice Škoda Electric
Žádné komentáře