Škoda Electric a Temsa vyhrály tendr na dodávku elektrobusů pro Budapešť

Elektrobus Škoda E’CITY v Praze. Foto: Daniel Šabík /DPPElektrobus Škoda E’CITY v Praze. Foto: Daniel Šabík /DPP

Škoda a Temsa nabídly jeden elektrobus o 35 eur levněji než konkurence.

Škoda Electric zvítězila v rok a půl trvajícím výběrovém řízení na dodávku elektrobusů pro Budapešť. Konkrétně jde o 80 elektrobusů pro noční (pomalé) nabíjení; česká firma nabídla model Škoda 36 BB (E’CITY) s karosérií od sesterské firmy Temsa (Turecko). S informací přišel jako první web Československý dopravák (ČsD), Škoda ji potvrdila.

„Obdrželi jsme informaci o vítězství ve veřejné zakázce. Před oznámením o podpisu smlouvy, ale tuto zakázku více komentovat nebudeme,“ sdělil mluvčí Škody Transportation Jan Švehla.

Výběrové řízení bylo vyhlášeno v březnu 2021, z původních deseti zájemců předložili finální nabídku dva. Druhým účastníkem bylo podle ČsD sdružení Omnibus Hungaria a Daimler Truck, které nabídlo model eCitaro za částku 532 851 eur. Cena Škody Electric za jeden vůz činí 532 816 eur, rozdíl je tak pouhých 35 eur.

„Cena ovšem nebyla jediným hodnoticím kritériem, takže malý cenový rozdíl by teoreticky sám o sobě na vítězství česko-tureckého produktu ještě postačovat nemusel. Rozhodujícím kritériem se tak stala záruka, jež měla váhu 15 % a kterou Škoda Electric poskytla delší,“ uvedl server ČsD.

Smlouva bude rámcová, dopravní podnik bude elektrobusy odebírat dle svých možností.

Tagy Budapešť elektrobusy Škoda E´City Škoda Electric Temsa
31 komentářů