Škoda dokončila dodávku 10 nových trolejbusů pro Pardubice

Nové trolejbusy Škoda 32 Tr pro Pardubice. Foto: Škoda GroupNové trolejbusy Škoda 32 Tr pro Pardubice. Foto: Škoda Group

Pardubický dopravní podnik už má všechna vozidla s kamerami.

Dopravní podnik města Pardubic (DPMP) ve čtvrtek převzal poslední z deseti nových trolejbusů Škoda 32 Tr. Modernizace trolejbusové flotily ve městě má dál pokračovat, nedávno dopravce zasmluvnil nákup dalších osmi vozidel.

O dodávce posledního trolejbusu informovala Škoda Group na sociálních sítích. Škoda dodávku dokončila s výrazným předstihem, podle smlouvy měly být trolejbusy dodány do konce září.

Kontrakt na nové trolejbusy podepsal dopravní podnik loni v červenci, hodnota zakázky je 145 milionů korun. Model Škoda 32 Tr je postaven na dvanáctimetrové karoserii SOR. Trolejbusy jsou vybaveny trakční baterií, která umožní dojezd až 12 kilometrů mimo trakční vedení. Vozy mají klimatizaci a také kamerový systém.

Letos na jaře DPMP uzavřel smlouvu na dodávku dalších osmi trolejbusů.

Pardubice koupí dalších osm trolejbusů Škoda 32Tr

Poslední trolejbus dorazil jen den poté, co DPMP oznámil vybavení všech vozidel kamerami. Ve 130 vozidlech je zprovozněno téměř 700 kamer se záznamem.

„Cílem je minimalizovat rizika pro cestující a zaměstnance a zajistit bezpečný a spolehlivý provoz městské hromadné dopravy,“ řekl ředitel dopravního podniku Tomáš Pelikán. Každé vozidlo, autobus i trolejbus, má v prostoru celého vozidla čtyři až pět interiérových kamer, jedna kamera je umístěna i pro monitorování prostoru před vozidlem. Tato čelní kamera umožňuje zajistit přenos obrazu dění před vozidlem i na dispečink dopravního podniku. Kamery mají pomoci řešit například pády cestujících nebo dopravní nehody a také mají snížit vandalismus ve vozidlech a omezit případné konflikty s revizory.

Součástí projektu je i rozšíření počtu vozidel se senzory pro počítání cestujících. Výsledky pak využije DPMP pro své dopravní průzkumy a bude velmi rychle možné reagovat na případné kapacitní problémy na spojích všech linek.

Tagy Dopravní podnik města Pardubic DPMP Škoda 32 Tr Škoda Electric Škoda Group
17 komentářů