Pardubice koupí dalších osm trolejbusů Škoda 32Tr

Trolejbus Škoda 32Tr. Pramen: DPMPTrolejbus Škoda 32Tr. Pramen: DPMP

Po uskutečnění dodávky bude mít DPMP polovinu trolejbusového vozového parku vybavenu vozy s trakčními bateriemi.

Dopravní podnik města Pardubic (DPMP) si objednal u výrobce Škoda Group další sadu dvanáctimetrových trolejbusů 32Tr, které jsou postaveny na karosérii SOR. Vozidla v hodnotě 107 milionů korun by měla být dodána v polovině příštího roku. DPMP to dnes oznámil v tiskové zprávě, na profilu zadavatele podrobnosti k tendru zatím nejsou.

Čtyři trolejbusy budou osazeny bateriemi, díky kterým budou moci ujet minimálně 12 kilometrů mimo troleje. Zbylé čtyři trolejbusy budou mít menší baterii pouze pro nouzový dojezd.

V Pardubicích je v současné době v provozu 62 trolejbusů, všechny od Škody. Ve flotile je devět patnáctimetrových trolejbusů, všechny ostatní jsou dlouhé 12 metrů. Ještě během května přibude do vozového parku desítka trolejbusů Škoda 32Tr, na které dopravní podnik uzavřel smlouvu loni v červenci. Na stejný počet trolejbusů 32Tr uzavřel dopravní podnik smlouvu i v roce 2022, dostal je loni.

„Po uskutečnění dodávky z právě podepsané smlouvy bude mít náš dopravní podnik polovinu trolejbusového vozového parku vybavenu vozy s trakčními bateriemi. Je to významná přidaná hodnota pro provoz a umožňuje nám podstatně efektivněji řešit dopravní obslužnost,“ uvedl ředitel DPMP Tomáš Pelikán.

 

Tagy DPMP Škoda 32Tr Škoda Group
5 komentářů