Škoda Auto začala vyrábět první hybrid, Superb dojede na baterii 56 kilometrů

Výroba vozu Škoda Superb iV. Foto: Škoda AutoVýroba vozu Škoda Superb iV. Foto: Škoda Auto

Automobilka Škoda Auto začala ve svém závodě v Kvasinách se sériovou výrobou svého prvního hybridního auta. Nový model Škoda Superb

Automobilka Škoda Auto začala ve svém závodě v Kvasinách se sériovou výrobou svého prvního hybridního auta.

Nový model Škoda Superb iV je plug-in hybridem, čistě na elektřinu je schopen dojet 56 kilometrů. V Kvasinách automobilka investovala zhruba 12 milionů eur do jeho výroby, hybridy sjíždí ze stejné linky, jako superby čistě se spalovacími motory.

Kvůli výrobě hybridů došlo k úpravě svařovny a montážní haly. Vzhledem k tomu, že se podlaha vozu u obou variant pohonu liší, byla ve svařovně některá zařízení upravena nebo nově instalována.

Původní hala oddělení kvality byla kompletně přestavěna. Pro výrobu a uvedení vozů do provozu musela být pracoviště v rámci montáže nově uspořádána.

V rámci výrobní linky instalovala firma navíc další zásobník pro podvozkové rámy a manipulátor pro vysokonapěťové a 12voltové baterie. Pro elektromobilitu navíc vzniklo v Kvasinách nové tréninkové centrum.

Hybridní Superb bude nabízen v kombinaci s benzínovým motorem 1,4 TSI a elektromotorem. Zatímco čistě na baterii auto dojede 56 kilometrů, celkový dojezd s plnou nádrží je 930 kilometrů.  Baterie má kapacitu 13 kWh, emise CO2 činí v kombinovaném provozu méně než 35 g/km. Cena začne na 856 900 Kč.

Výroba vozu Škoda Superb iV. Foto: Škoda AutoVýroba vozu Škoda Superb iV. Foto: Škoda AutoNová Škoda Superb s plug-in hybridním pohonem. Foto: Škoda AutoNová Škoda Superb s plug-in hybridním pohonem. Foto: Škoda AutoNová Škoda Superb s plug-in hybridním pohonem. Foto: Škoda Auto
Tagy plug-in hybrid Škoda Auto Škoda Superb Škoda Superb iV
55 komentářů