Silniční napojení na zlínskou průmyslovou zónu se zřejmě otevře až v prosinci

Jde o největší dopravní stavbu ve Zlíně za posledních deset let.

Nové silniční napojení na zlínskou průmyslovou zónu Příluky se zřejmě otevře až v prosinci. Podle původního plánu jej měli motoristé využívat již od pondělí 7. listopadu. Změna dopravního režimu na Přílukách se odkládá, zhotoviteli stavby se bohužel nepodařilo v dohodnutém termínu zajistit doklady nezbytné pro vydání rozhodnutí o stanovení dopravního značení, sdělil dnes ČTK mluvčí zlínské radnice Tomáš Melzer.

V pondělí mělo dojít k otevření nového silničního napojení na Průmyslovou zónu Příluky. O týden později pak mělo dojít k instalaci provizorní lávky pro pěší a demolici starého mostu. Zhotoviteli stavby se bohužel nepodařilo v dohodnutém termínu zajistit doklady nezbytné pro vydání rozhodnutí o stanovení dopravního značení. Bez jeho úpravy není možné spustit provoz na novém mostu ani upravit dopravu na hlavní silnici I/49 mezi Zlínem a Vizovicemi,“ uvedl Melzer.

Nový most bude zprovozněn a starý most zbourán s největší pravděpodobností v prosinci. „O úpravě provozu na Přílukách bude Magistrát města Zlína občany s předstihem informovat,“ uvedl mluvčí. Stavbu provádí společnost Strabag.

Stavba silničního napojení průmyslové zóny a městské části Příluky začala na konci loňského roku. Jde o největší dopravní stavbu města poslední dekády. Vedení města tehdy uvedlo, že si vyžádá 288 milionů korun.

Z hlavního tahu ze Zlína na Vizovice vznikla mostní konstrukce, která vede nad řekou Dřevnicí a železniční tratí. Součástí projektu je i nová okružní křižovatka, záchytné parkoviště, oprava navazujících komunikací. Původní most nahradí nová lávka pro pěší a cyklisty, propojí se tak páteřní cyklotrasa.

Stavba silnice. Ilustrační foto: Strabag Stavba napojení zlínské průmyslové zóny Příluky. Foto: StrabagdefaStavba napojení zlínské průmyslové zóny Příluky. Foto: Strabagult
Tagy průmyslová zóna Příluky Strabag Zlín
13 komentářů