Silničáři budou opravovat D4 u Mníšku pod Brdy, zruší zastávku

Oprava dálnice D4, ilustrační foto. Pramen: ŘSDOprava dálnice D4, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Dálnice D4 u Mníšku vykazuje řadu vad, jako jsou vyjeté koleje, výtluky, praskliny nebo staré záplaty.

Ředitelství silnic a dálnic chystá po roce další velkou opravu dálnice D4, tentokrát jde o 3,5 kilometru dlouhý úsek u Mníšku pod Brdy (jízdní pás ve směru na Příbram) včetně tamní mimoúrovňové křižovatky. Práce by měly začít v září a skončit v říjnu, aktuálně běží tendr na stavební firmu. Odhadovaná hodnota zakázky je 105 milionů korun.

Dálnice D4 u Mníšku vykazuje řadu vad, jako jsou vyjeté koleje, výtluky, praskliny nebo staré záplaty. Kromě nového povrchu se budou silničáři věnovat i vylepšení dálnice v podobě prodloužení odbočovacího a připojovacího pruhu, zrušena bude autobusová zastávka na znamení Mníšek pod Brdy, závod.

„Před zahájením opravy vznikne nový přejezd středového dělícího pásu o délce 120 metrů, který bude sloužit pro převedení dopravy z pravého na levý jízdní pás v průběhu realizace dopravně inženýrského opatření,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček. Po dokončení přejezdu by měl být provoz během oprav veden v každém směru dvěma provizorními jízdními pruhy v režimu 1/1+2.

Podobnou opravu provádělo ŘSD loni v létě na necelých šesti kilometrech mezi sjezdy Kytín a Dobříš-sever. Práce tehdy vyšly na zhruba 70 milionů korun. Aktuálně je na D4 omezení u Dobříše, kde ŘSD od dubna po polovinách bourá a znovu staví dálniční most.

Tagy D4 Mníšek pod Brdy ŘSD
32 komentářů