Siemens zmodernizuje největší seřaďovací nádraží v Nizozemí, za 110 milionů eur

Seřaďovací nádraží Kijfhoek v Nizozemí. Pramen: SiemensSeřaďovací nádraží Kijfhoek v Nizozemí. Pramen: Siemens

Seřaďovací nádraží Kijfhoek leží na ploše 50 hektarů. Disponuje 14 vjezdovými kolejemi, 41 směrovými kolejemi a 12 odstavnými kolejemi.

Společnost Siemens Mobility získala v Nizozemsku zakázku na modernizaci seřaďovacího nádraží Kijfhoek, které je největší svého druhu v zemi. Smlouva se společností ProRail má hodnotu 110 milionů eur (cca 2,8 miliardy Kč) a vedle instalace nového automatizovaného systému zahrnuje i patnáctiletou údržbu.

Seřaďovací nádraží Kijfhoek leží jihovýchodně od Rotterdamu na ploše 50 hektarů. Disponuje 14 vjezdovými kolejemi, 41 směrovými kolejemi a 12 odstavnými kolejemi. „Zvýšená automatizace nákladních železničních nádraží, systémů a procesů má značný dopad na ekonomickou efektivitu nákladní dopravy, protože inteligentní systémy umožňují rychlejší a spolehlivější doručování zboží,“ uvedl Andre Rodenbeck, generální ředitel Rail Infrastructure ve společnosti Siemens Mobility.

Siemens na nádraží instaluje svůj systém Trackguard Cargo MSR32, který organizuje pohyb vozů na seřaďovacím nádraží. Mezi jeho činnosti patří kontrola vlakové cesty a rychlosti, obsluha kolejové brzdy nebo dálkové řízení posunovací lokomotivy. Během prací bude nádraží vždy fungovat minimálně na 50 procent své kapacity, hotovo má být v roce 2024.

Siemens Mobility je také jedním z finalistů probíhajícího výběrového řízení na implementaci systému ETCS na národní úrovni v celém Nizozemsku.

Tagy Nizozemí Seřaďovací nádraží Kijfhoek Siemens Mobility
25 komentářů