Siemens dodá do Porýní rychlodrážní tramvaje za 400 milionů eur

Tramvaj Avenio HF od Siemensu, vizualizace. Copyright: design büro+staubach berlinTramvaj Avenio HF od Siemensu, vizualizace. Copyright: design büro+staubach berlin

Tramvajových systém v Porýní připomíná metro, částečně je veden pod zemí.

Společnost Siemens získala velkou tramvajovou zakázku v Porýní. Pro dopravní systémy měst Düsseldorf a Duisburg dodá 109 rychlodrážních tramvají Avenio HF. Součástí smlouvy je opce na dalších 48 tramvají a údržba na 24 let. Celkový objem zakázky je téměř 400 milionů eur (cca 11 miliard Kč).

Společnosti Düsseldorfer Rheinbahn a Duisburger Verkehrsgesellschaft společně provozují páteřní rychlodrážní tramvajový systém (LRT- Light Rail Transit), který zajišťuje hromadnou dopravu v Düsseldorfu, Duisburgu a okolních městech.

Na předměstích a mezi městy jsou tramvajové tratě vedeny na povrchu na samostatném tělese, ve městech jsou vedeny tradičně v ulicích. V centrech Düsseldorfu a Duisburgu jsou pro zvýšení rychlosti jízdy a plynulosti provozu vedeny v mělkých tunelech. Zejména příměstské a podpovrchové stanice jsou opatřeny vysokými nástupišti pro rychlý bezbariérový nástup cestujících do vozidel, čímž připomínají metro. Pro nižší nástupní ostrůvky mají tramvaje výklopné schůdky.

Dodání prvních tramvají je plánováno na rok 2025. Avenio HF nabízí 51 míst k sezení a 178 míst k stání.

Tagy Duisburg Düsseldorf Siemens Avenio HF Top tramvaje
54 komentářů