Siemens dodá DB Regio 31 jednotek Desiro HC a Mireo pro provoz v Bavorsku

Siemens Mireo a Siemens Desiro HC pro DB Regio. Foto: SiemensSiemens Mireo a Siemens Desiro HC pro DB Regio. Foto: Siemens

Nové vlaky mají podle dopravce přilákat další cestující.

Společnost DB Regio si objedná celkem 31 elektrických jednotek od Siemensu pro provoz v okolí Mnichova, Pasova a Řezna. Hlavní část zakázky budou tvořit dvoupodlažní jednotky Desiro HC, těch bude 25. Šest jednotek budou jednopodlažní vlaky Mireo.

Siemens vyhrál velký tendr, který organizoval bavorský objednatel železniční dopravy (BEG). Všechny nové vlaky by měly jezdit do roku 2024. „Nové moderní vlaky jsou důležitým příspěvkem pro nalákání dalších cestujících k železniční dopravě,“ řekl šéf bavorské pobočky DB Regio Hansrüdiger Fritz.

Nové jednotky Desiro HC nasadí na linku RE3 Mnichov – Landshut – Pasov a do otevření nové linky S-Bahn v Mnichově také na spoje RB 33 z Mnichova do Landshutu. Jednotky Mireo budou sloužit na lince RE22, která slouží současně jako spojení na mnichovské letiště a vede z Mnichova do Řezna. Jde o provozní soubor, který BEG nazval Donau-Isar Netz.

Vozidla pořizuje přímo DB Regio, Bavorsko se ale dopravci zaváže za úvěr na jeho nákup. Nové jednotky jsou klimatizované a nízkopodlažní. V případě jednotky Desiro HC jde o vlaky s 350 místy v druhé třídě a 20 v první třídě. Jednotky mohou kvůli navýšení kapacity jezdit spojené až tři dohromady, kapacita takového vlaku přesáhne tisíc cestujících.

Jednotky Mireo jsou čtyřvozové, mají 250 míst v druhé třídě a 14 v první třídě.

Tagy Bayerische Eisenbahngesellschaft BEG DB Regio siemens Siemens Desiro HC Siemens Mireo
40 komentářů