Sezóna dovolenkových letů už začala i v Karlových Varech, první z dotovaných spojů zamířil na Krétu

Boeing 737 letecké společnosti Smartwings na letišti v Karlových Varech Foto: Jan SlezákBoeing 737 letecké společnosti Smartwings na letišti v Karlových Varech Foto: Jan Slezák

V polovině června začne na letišti v Karlových Varech oprava střechy terminálu poškozené požárem, nyní je zakryta jen provizorně.

Karlovarské letiště odbavilo v neděli první letošní let s turisty k moři. Boeing 737-800 s registrací OM-GTF, aktuálně létající pro leteckou společnost Smartwings, dopravil cestující na řecký ostrov Kréta. Jde o jednu ze tří destinací, kam se bude v letošní sezóně dovolenkových letů z Karlových Varů létat. Dalšími jsou bulharská Varna a turecká Antalya. Stejně jako do Heraklionu se bude i tam létat vždy jednou týdně na palubách letounů Smartwings.

Lety z karlovarského letiště do Antalye odstartují 14. června, do Varny pak 18. června. Všechny, tedy včetně těch na Krétu, podpoří Karlovarský kraj v letošní sezóně více než třemi miliony korun. Maximální výše podpory je sto tisíc korun na let. Na tu dosáhne cestovní kancelář Alexandria u linky do Bulharska. Čedok tutéž sumu získá za chartery do Heraklionu. U letů do Antalye klesá podpora kraje na polovinu, tuto možnost totiž nabídla cestovní kancelář už loni.

Oprava střechy poškozené požárem nebude mít na cestující žádný vliv, v době příletů a odletů budou práce přerušeny

V polovině června začne na letišti v Karlových Varech oprava střechy terminálu pro cestující. Před více než třemi měsíci ji poškodil požár. Jak uvádí letiště v tiskové zprávě, nyní je střecha provizorně zakryta tak, aby funkčně i vizuálně fungovala do doby finální opravy. Opravu provede firma Vertical Zip. Jde o stejnou společnost, která prováděla opláštění střechy při stavbě terminálu v roce 2009.

Rekonstrukce střechy a podhledů poškozených požárem potrvá sedm týdnů, na provoz nebude mít žádný vliv. V termínech příletů a odletů budou totiž všechny práce zcela přerušeny. Omezeno nebude ani parkování před terminálem.

Tagy Alexandria Čedok Karlovarský kraj Karlovy Vary KLV Letiště Karlovy Vary smartwings
9 komentářů