Karlovarský kraj podpoří charterové lety k moři třemi miliony, na podporu by mohl dosáhnout i spoj z Izraele

Letiště Karlovy Vary Zdroj: www.airport-k-vary.czLetiště Karlovy Vary Zdroj: www.airport-k-vary.cz

Jednání s izraelským dopravcem o novém „polocharteru“ by měla skončit v řádu týdnů.

Charterové lety k moři z Karlových Varů podpoří Karlovarský kraj v letošní sezóně více než třemi miliony korun. Maximální výše podpory je sto tisíc korun na let. Na tu dosáhne cestovní kancelář Alexandria, která nově zavedla spoj do Bulharska. Čedok tutéž sumu získá za charter na Krétu. U letů do Antalye klesá podpora kraje na polovinu, tuto možnost totiž nabídla cestovní kancelář už loni. Na ještě vyšší částku by mohla dosáhnout linka pro izraelské turisty. Informoval o tom iDNES.cz.

Izraelci dostanou lidi k nám do regionu. A ti tady budou utrácet peníze,“ vysvětlil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. Jednání by měla skončit v řádu týdnů. „Kraj je v tomto ohledu velice kooperativní. My jako letiště dáme záměru maximální možnou pobídku. Finanční strop ze strany kraje bude záležet na právě vedených jednáních,“ doplnila jednatelka karlovarského letiště Alice Justina Undus.

Jednání s izraelskou stranou potvrdila nedávno deníku Zdopravy.cz i tisková mluvčí Karlovarského kraje Jitka Čmoková. Spojení by měl podle ní jako „polocharter“ provozovat izraelský dopravce s tím, že by bylo určené zejména klientům tamních cestovních kanceláří. Ti by létali do Karlovarského kraje na léčebné pobyty a dovolené. Část kapacity by podle ní mohla jít do prodeje i pro případné zájemce klasické linkové dopravy.

Americké Herculesy na karlovarském letišti

Na letiště v Karlových Varech navíc v minulých dnech zavítala americká armáda se svými transportními Herculesy v rámci společného americko-českého cvičení výsadkářů v oblasti vojenského výcvikového prostoru Hradiště. Podle jednatelky letiště se sice jednalo o ojedinělou akci, ministryni obrany Černochové nicméně měla být v minulém roce deklarována připravenost a ochota s českou armádou spolupracovat.

Dvojice amerických transportních Herculesů na letišti v Karlových Varech.
Foto: Jeník SlezákDvojice amerických transportních Herculesů na letišti v Karlových Varech.
Foto: Jeník SlezákDvojice amerických transportních Herculesů na letišti v Karlových Varech.
Foto: Jeník Slezák
Tagy Karlovarský kraj Karlovy Vary KLV Letiště Karlovy Vary
24 komentářů