Seznamte se. Vandalové se spreji se sami natočili, jak ničí vlaky. Hrozí jim rok vězení

Vandalové se natočili při činu. Foto: Policie České republikyVandalové se natočili při činu. Foto: Policie České republiky

Na jednotce zanechali sedmimetrový nápis, způsobili škodu deset tisíc korun.

Policie České republiky hledá dvojici mužů, kteří vyrazili minulý týden ničit vlaky Českých drah. Svoji práci si natočili a na místě nechali kameru. K jejich odhalení tak můžete přispět i vy.

Záznam z kamery dnes zveřejnila policie. Dva muži zamířili rovnou k odstavné koleji, kde na jednotku CityElefant Českých drah nastříkali sedmimetrový nápis. „Svou „práci“ však nestihli dokončit, protože si nevšimli, že uvnitř vagónu je jeden ze zaměstnanců drah, který na ně po chvíli vyběhl. Oba muži se dali okamžitě na útěk a zmizeli v pražských ulicích. Poškozené vlakové společnosti tak vznikla škoda za bezmála deset tisíc korun,“ uvedla policie.

Policie by jim podle tiskové zprávy ráda poděkovala za velmi kvalitní záznamy, které pocházejí z jejich kamery ponechané na místě. Současně jim chtějí sdělit obvinění z trestného činu. V případě dopadení a odsouzení za trestný čin poškození cizí věci jim hrozí až jeden rok za mřížemi. Pokud muže na záběrech poznáte, kontaktujte policii.

Poničení vlaků sprejery začaly České dráhy v poslední době řešit podstatně intenzivněji než v minulosti. Středočeský kraj současně navýšil pokuty za nasazení poničených vlaků.

Boj s graffiti: Středočeský kraj znásobil pokuty za špinavé vlaky, ČD hlásí úspěšný odchyt vandalů

Tagy demence graffiti Policie České republiky vandalismus
138 komentářů