Kandidátka ANO na primátorku Liberce začala rušit Jihlavě neexistující tramvaje

Tramvaje T3R pro Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) po generální opravě. Foto: Ekova ElectricTramvaje T3R pro Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) po generální opravě. Foto: Ekova Electric

Rozšiřování tramvajové trati v Liberci je podle Prachařové potřeba odmítnout.

Jihlava podle kandidátky na primátorku Liberce za hnutí ANO 2011 Šárky Prachařové ustupuje od tramvajových tratí. Uvedla to v dnešní předvolební debatě na serveru iDnes.cz. Odvolává se na informace, která získala od odborníků. Jihlava přitom žádnou tramvajovou trať nemá.

Prachařová získala potřebu vyjádřit se k tramvajím v Jihlavě ve chvíli, kdy se kandidát za SPD začal vyjadřovat k plánům města na rozšíření tramvajové trati do Rochlic. Svatopluk Holata označil projekt tramvajové trati za sebevraždu.

Výroky kandidátky ANO na téma tramvají začínají v čase 1:07:23. „V současné době je potřeba projekt odsunout,“ uvedla Prachařová. „Ekonomicky projekt nedává smysl,“ tvrdí. Uvedla současně, že se na toto téma bavila s odborníky.

Jako příklad uvedla Jihlavu. „Jihlava od tramvajové dopravy upouští. Spočítali si, že když nebudou mít zapojených minimálně pět vagonků, tak to není ekonomicky rentabilní,“ dodala.

Tramvaje v Jihlavě jezdily mezi lety 1909 a 1948 na jediné trati spojující centrum města se vzdáleným nádražím. S jakým městem si Prachařová Jihlavu a její odborníci spletli, není jasné: řada měst v Česku i vyspělejších zemí jde cestou rozšiřováním tramvajových tratí.

V Liberci se aktuálně roky debatuje o prodloužení tramvajové trati do Rochlice. Roky trvající plány letos skončily rozhodnutím o dalším prověřování.

Tagy ANO 2011 demence Jihlava liberec lidská hloupost Šárka Prachařová zoufalost
188 komentářů