Série poruch trakčního vedení komplikuje provoz, Berliner jede přes Všetaty

Vlak EuroCity Praha - Berlín - Hamburk nasazují České dráhy jedny ze svých nejlepších vozů. Foto: České dráhyVlak EuroCity Praha - Berlín - Hamburk nasazují České dráhy jedny ze svých nejlepších vozů. Foto: České dráhy

Provoz na české železnici komplikuje dnes porucha trakčního vedení na dvou vytížených místech. V jednom případě přinese i netradiční podívanou

Provoz na české železnici komplikuje dnes porucha trakčního vedení na dvou vytížených místech. V jednom případě přinese i netradiční podívanou pro železniční fanoušky: mezistátní vlaky do Německa pojedou výjimečně přes Neratovice i Všetaty.

Dopravu nejprve zkomplikovalo stržené trakční vedení mezi hlavním nádražím a Smíchovem, omezení se dotklo desítek spojů. Většinou České dráhy poslaly cestující do MHD. K poruše došlo ve stanici Praha-Vyšehrad, v 15:50 byl obnoven provoz.

K další poruše trakčního vedení došlo na hlavním koridoru z Prahy do Děčína a dál do Německa. K závadě došlo mezi Dolními Beřkovicemi a Roudnicí nad Labem. Odstraňování následků podle stránek ČD mimořádnosti potrvá nejméně do 19 hodin. Kromě zrušených vlaků a částečné náhradní autobusové dopravy přinese tato komplikace i jednu fotograficky zajímavou změnu: vlak EC 172 pojede Kralup do Ústí nad Labem přes Neratovice a Všetaty. Vlaky naberou zpoždění 100-150 minut, varují České dráhy.

Už kolem oběda došlo k porušení trakčního vedení mezi Pardubicemi a Hradcem Králové, závada je již odstraněna.

Další komplikací na koridoru je srážka pendolina s osobou v kolejišti mezi Libní a Běchovicemi. Kvůli tomu jezdí vlaky jen po jedné koleji a nabírají velká zpoždění.

Tagy porucha trakčního vedení Správa železnic
48 komentářů