Šedivá zmizela z další „ponorky“. JHMD motorák tentokrát nalakovaly do zelena

Motorový vůz M27.003 v nových barvách. Pramen: JHMDMotorový vůz M27.003 v nových barvách. Pramen: JHMD

Zařazení do provozu s cestujícími předpokládá firma v průběhu jara.

Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD) změnily vizáž už druhého motorového vozu M27 (celkem mají čtyři), když původně šedivou skříň stroje M27.003 přelakovaly na zeleno-béžovou kombinaci. Dopravce to oznámil na svých stránkách.

„Právě jeho oprava v současné době naplno zaměstnává naše dílny. Součástí prací byla i oprava karoserie včetně nového lakování, díky kterému se tento vůz jako již druhý v pořadí zbavil předchozí nevýrazné šedé barvy,“ uvedla firma.

Motorový vůz M27.003 v nových barvách. Pramen: JHMDMotorový vůz M27.004 po opravě v nových barvách. Pramen: JHMDMotorový vůz M27.004 po opravě v nových barvách. Pramen: JHMDMotorový vůz M27.004 po opravě v nových barvách. Pramen: JHMDMotorový vůz M27.004 před opravou. Pramen: JHMDJHMD
Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Po převozu z lakovny v Kamenici nad Lipou budou nyní v jindřichohradecké dílně na vozidle probíhat dokončovací práce na pojezdu a pohonu. Zařazení do provozu s cestujícími předpokládá firma v průběhu jara.

JHMD už v roce 2020 završily opravu motorového vozu M27.004, který byl na jaře 2018 poškozen při srážce s traktorem ve Včelničce. Tento vůz přelakovaly z původní šedivé na kombinaci červené a béžové. Motorákům řady M27 se pro jejich kulatá okna někdy přezdívá Nautilus či Ponorka.

Tagy JHMD Jindřichohradecké místní dráhy motorový vůz M27
62 komentářů