SBB věří jídelním vozům, do tří let jejich počet zvýší o polovinu
Jídelní vůz v jednotce FV-Dosto. Foto: SBB
Švýcarské spolkové dráhy poprvé ukázaly, jak bude vypadat stravování v nových dvoupodlažních jednotkách IC 200 od Bombardieru, které nasadí na
Takhle se to dělá!
tady je svět ještě v pořádku
Bodejť. Jídlo ve vlaku = uspořená hodina oproti jinému druhu dopravy.
A my díky moravským kočovným dělníkům jsme rádi za bistro, protože kávička, a drobnosti jim stačí (resp. více neumí zaplatit…)
na kolik tam přijde oběd s pitím pro dva, my z moravy nejsme schopni zplatit ani to bistro.
Něco přes litr, jídelák bude určitě někde na webu.
Žádná tisícovka, ale 318 CZK (2 řízky s bramborem + 2 nápoje), pokud využijete meníčko.
To si běžně dávám (jedenkrát) + ještě připlatím za zákuseček 🙂
Zdroj:
https://www.jidelnivozy.cz/uploads/menus/foodMenu/5.pdf
jo dobrý, ale dal bych si raději ten telecí s čočkou. Jdu hledat SBB, ti u nás nejezdí, kdyby ta souprava přijela k nástupišti, tak asi lítáme po vagonech a nebudeme mět čas sedět v restauračním.
A proč byste lítal po vagonech?
Já se zajímám o techniku.
Článek je o SBB.
Ale řízky si ještě navařit umíte, ne?
Řízky se smaží.
Jak které, smažené ano.
A za koho mluvíte, že říkáte „my z Moravy“ ? Jsem si docela jistý, že naprostá většina Moraváků dokáže zaplatit tak levné jídlo, jako se podává v jídeláku.
Pořád je o trošku dražší než v obyčejné hospodě, ale hlavně realita ČR je taková, že je pro mnoho lidí stravování v restauraci/ve vlaku moc drahé. Cestou bageta a teplé jídlo doma… Kdo jezdí občas nebo naopak pravidelně a zaplatí si to, tak to ocení, ale většina si dá spíš točené pivo.
Naprosto nesouhlasím. Evidentně jsou ceny normální – jezdím měrně často a VŽDY je špajzák plný, občas je i dost vyprodáno . Mimochodem – telecí s čočkou je vážně skvělý. Zjm. v Pendolinu a RailJetu je gastronomie JLV na českých kolejích bez konkurence.
Já dostávám 90kč stravenky, chodím na oběd za 75kč včetně polívky a pití, někdy 80kč(150gr masa) Doma máme všechnu zeleninu a ovoce svoje a tak nevím, proč by moravák měl podporovat předražený jídla v jídelním voze.
A proč teda Moravané kočují do Čech, když jim výdělek nestačí ani na vyprážaný rezeň ve vlaku?
oni kočují do čech aby měli větší výplatu třeba pro ten jídelák.