SBB věří jídelním vozům, do tří let jejich počet zvýší o polovinu

Jídelní vůz v jednotce FV-Dosto. Foto: SBBJídelní vůz v jednotce FV-Dosto. Foto: SBB

Švýcarské spolkové dráhy poprvé ukázaly, jak bude vypadat stravování v nových dvoupodlažních jednotkách IC 200 od Bombardieru, které nasadí na

21 Komentáře
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
VRT

Takhle se to dělá!

jan

tady je svět ještě v pořádku

Tomáš Záruba

Bodejť. Jídlo ve vlaku = uspořená hodina oproti jinému druhu dopravy.

Franta Jouda

A my díky moravským kočovným dělníkům jsme rádi za bistro, protože kávička, a drobnosti jim stačí (resp. více neumí zaplatit…)

Petr.R

na kolik tam přijde oběd s pitím pro dva, my z moravy nejsme schopni zplatit ani to bistro.

W.

Něco přes litr, jídelák bude určitě někde na webu.

Michal

Žádná tisícovka, ale 318 CZK (2 řízky s bramborem + 2 nápoje), pokud využijete meníčko.
To si běžně dávám (jedenkrát) + ještě připlatím za zákuseček 🙂

Petr.R

jo dobrý, ale dal bych si raději ten telecí s čočkou. Jdu hledat SBB, ti u nás nejezdí, kdyby ta souprava přijela k nástupišti, tak asi lítáme po vagonech a nebudeme mět čas sedět v restauračním.

To

A proč byste lítal po vagonech?

Petr.R

Já se zajímám o techniku.

W.

Článek je o SBB.

Eskimo Joe

Ale řízky si ještě navařit umíte, ne?

Pavel

Řízky se smaží.

Petr.R

Jak které, smažené ano.

Asdf

A za koho mluvíte, že říkáte „my z Moravy“ ? Jsem si docela jistý, že naprostá většina Moraváků dokáže zaplatit tak levné jídlo, jako se podává v jídeláku.

Honza

Pořád je o trošku dražší než v obyčejné hospodě, ale hlavně realita ČR je taková, že je pro mnoho lidí stravování v restauraci/ve vlaku moc drahé. Cestou bageta a teplé jídlo doma… Kdo jezdí občas nebo naopak pravidelně a zaplatí si to, tak to ocení, ale většina si dá spíš točené pivo.

Oldřich Sládek

Naprosto nesouhlasím. Evidentně jsou ceny normální – jezdím měrně často a VŽDY je špajzák plný, občas je i dost vyprodáno . Mimochodem – telecí s čočkou je vážně skvělý. Zjm. v Pendolinu a RailJetu je gastronomie JLV na českých kolejích bez konkurence.

Petr.R

Já dostávám 90kč stravenky, chodím na oběd za 75kč včetně polívky a pití, někdy 80kč(150gr masa) Doma máme všechnu zeleninu a ovoce svoje a tak nevím, proč by moravák měl podporovat předražený jídla v jídelním voze.

To

A proč teda Moravané kočují do Čech, když jim výdělek nestačí ani na vyprážaný rezeň ve vlaku?

Petr.R

oni kočují do čech aby měli větší výplatu třeba pro ten jídelák.