SAD Žilina ruší po 50 letech spojení s Brnem, jezdí málo lidí

Autobus Iveco Magelys společnosti SAD Žilina. Foto: SAD ŽilinaAutobus Iveco Magelys společnosti SAD Žilina. Foto: SAD Žilina

Z jízdních řádů zmizí další autobusové spojení mezi Českem a Slovenskem. Společnost SAD Žilina zruší k 1. září provoz na

Z jízdních řádů zmizí další autobusové spojení mezi Českem a Slovenskem. Společnost SAD Žilina zruší k 1. září provoz na lince Žilina – Brno.

Firma konec linky oznámila na svých webových stránkách.  Jako důvod oznámila nedostatečné vytížení autobusů.

Už delší dobu jsme sledovali pokles frekvence cestujících na této trase, ke zrušení jsme přistoupili z ekonomických důvodů. Mezinárodní autobusové linky jsou součástí komerční dopravy a podmínkou jejich provozu je rentabilita a ziskovost,“ řekl Petr Pobeha, generální ředitel SAD Žilina. Připomněl, že linku firma provozovala nepřetržitě 50 let.

Autobusové spojení mezi Českem a Slovenskem slábne, z velké části ho nahradily vlaky. Přímé spojení mezi Brnem a Žilinou i nadále zůstane, většinou půjde ale o linky jiných dopravců, které nezačínají v Brně ani Žilině. Už v červnu například RegioJet zkrátil spojení mezi Prahou a Košicemi v případě autobusů jen do Žiliny. 

Tagy autobusové spojení Česko - Slovensko linka Žilina - Brno SAD Žilina
12 komentářů