Rychleji do Semil a mimo centrum Turnova. Novou silnici čeká veřejné projednání

Křižovatka Zelený háj. Foto: Google Street ViewKřižovatka Zelený háj. Foto: Google Street View

Stavba by ulevila hlavně centru Turnova.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) čeká v pondělí další důležitý krok ve snaze vybudovat novou přeložku krajské silnice II/283 mezi plánovanou kapacitní silnicí I/35 z Turnova do Jičína ke křižovatce Zelený háj.

V pondělí v 16 hodin v Kulturním centru Střelnice proběhne takzvané veřejné projednání, kde mohou vznést připomínky jak dotčené osoby, tak veřejnost. Veřejné projednání je povinnou součástí celého procesu povolování stavby, poznatky z něj jsou součástí posudku o vlivu stavby na životní prostředí.

Nová silnice má být 6,25 kilometru dlouhá a přinesla by především úlevu pro centrum Turnova. Tranzitní doprava do Semil, Jilemnice či Lomnice nad Popelkou dosud musí přes historické centrum Turnova. Denně tu projede přes 15 tisíc aut.

V Turnově zmizí dlažební kostky z centra. Kvůli hluku

Silnice by začínala u plánované mimoúrovňové křižovatky Žernov, končila by za křižovatkou silnic Zelený háj u Hořenska. Silnice je navržena jako 9,5 metru široká. Na šesti kilometrech musí silnice překonat zhruba 100 metrů převýšení. Sloužila by jako přivaděč k silnici I/35.

Dokumentace k nové silnici je popsána zde.

Trasa přivaděče Žernov - Zelený háj k budoucí novostavbě silnice I/35. Foto: ŘSD
Tagy I/35 II/283 MÚK Žernov - Zelený háj Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Turnov
25 komentářů