Ryanair po oznámení linek z Prahy do Řecka zlevnil, ceny spadly pod 2300 Kč

Lindos na ostrově Rhodos. Foto: Kirk Fisher / Pixabay.comLindos na ostrově Rhodos. Foto: Kirk Fisher / Pixabay.com

Ceny přímých letenek z Prahy do Řecka spadly na jednu z nejnižších úrovní v historii. Jen krátce po oznámení dvou

Ceny přímých letenek z Prahy do Řecka spadly na jednu z nejnižších úrovní v historii. Jen krátce po oznámení dvou nových linek  z Prahy do Soluně a na Rhodos Ryanair zlevnil svoji nabídku přímých letů do Řecka. Nová linka může nahrát výrazně hlavně individuálním cestovatelům, kteří nechtějí letět s cestovkou a dosud se musely spoléhat na výrazně dražší letenky od Smartwings. Krok Ryanairu by mohl zlevnit i jejich letenky.

Zatímco ještě včera po oznámení letů byla u všech zpátečních letů do Soluně cenovka přes tři tisíce korun, dnes Ryanair zlevnil lety pod hranici 2300 Kč jak v případě druhého největšího řeckého města, tak ostrova Rhodos. Za takovou cenu jsou k dispozici i lety v hlavní sezóně, i když rychle mizí.

Z Prahy do Řecka existuje celoroční spojení do Atén provozované Aegean Airlines, jinak všechny lety do desítek destinací v Řecku provozují Smartwings. I když jsou vedeny jako pravidelné linky, většinu kapacity obsadí klienti cestovních kanceláří. Tomu pak odpovídají i ceny: zpáteční letenka v hlavní sezóně je obvykle záležitostí 5 – 7 tisíc korun. Na příští letní sezónu Smartwings zatím letenky neprodávají.

Ryanair bude do Soluně létat ve středu a v neděl, stejně tak na Rhodos. Oznámení dalších linek z Prahy naznačuje, že Ryanair bude mít od léta v Praze už páté letadlo, na potvrzení tohoto plánu od dopravce čekáme.

Ryanair zatím v Praze nabízí do typicky středomořských destinací zlomek letů v porovnání s odlety například z Vídně (Laudamotion) či z Polska nebo Německa. Proti Smartwings šel loni pouze v případě Mallorky, kam ale nabízel jen jeden let týdně. Smartwings reagovaly zlevněním na úroveň Ryanairu v den, kdy létal. Od příštího léta bude Ryanair létat z Prahy na Mallorku dvakrát týdně.

Tagy lety do Řecka Řecko Rhodos Ryanair smartwings Soluň Top
9 komentářů