Ryanair obnovil pravidelný provoz v Pardubicích, začal létat do Alicante

Boeing 737-800 společnosti Ryanair po přistání v Pardubicích z Alicante 6.7. 2020.Boeing 737-800 společnosti Ryanair po přistání v Pardubicích z Alicante 6.7. 2020.

Letiště Pardubice zaznamenalo po téměř čtyřměsíční pauze návrat první pravidelné linky. Spojení se španělským Alicante dnes obnovila letecká společnost Ryanair.

Letiště Pardubice zaznamenalo po téměř čtyřměsíční pauze návrat první pravidelné linky. Spojení se španělským Alicante dnes obnovila letecká společnost Ryanair.

Pardubické letiště se stalo během nouzového stavu centrem leteckého dění kvůli příletu nákladních letadel Antonov An-124 Ruslan, osobní doprava ale až do víkendu stála. Již v sobotu se zde objevil charterový let Bulgaria Air s Embraerem E195 do Burgasu, dnešní přílet Ryanairu je obnovením provozu pravidelných linek.

Do Alicante se z Česka létá jen z Pardubic. Je to linka, která si zaslouží velkou pozornost, přináší lidem možnost odpočinku po tak dlouhém složitém období. Všichni si ho zasloužíme,“ řekla Hana Šmejkalová, ředitelka East Bohemian Airport provozující civilní část pardubického letiště. První let do Burgasu byl podle ní zcela plný.

Ryanair bude létat do Alicante jednou týdně, v srpnu přidá k pondělní frekvenci ještě čtvrteční. Spojení do Španělska je sezónní, v říjnu skončí. Na konci července by měl provoz obnovit nízkonákladový ukrajinský dopravce SkyUp, který létá do Kyjeva. Ryanair původně létal z Pardubic i do Londýna, linka ale skončila.

Už od září by měly létat z Pardubic čtyři pravidelné linky. Nově se přidají ještě lety společnosti Wizz Air do Lvova a na kyjevské letiště Žuljany. Na obě letiště bude létat třikrát týdně od 1. září.

Tagy ALC Alicante East Bohemian Airport Letiště Pardubice PED PED-ALC Ryanair Top
33 komentářů