Wizz Air začne létat z Pardubic do Lvova a Kyjeva

Airbus A320 společnosti Wizz Air. Foto: Pixabay.comAirbus A320 společnosti Wizz Air. Foto: Pixabay.com

Letecká společnost Wizz Air začne poprvé létat z Pardubic. Od 1. září spustí dvě pravidelné linky na Ukrajinu, konkrétně do

Letecká společnost Wizz Air začne poprvé létat z Pardubic. Od 1. září spustí dvě pravidelné linky na Ukrajinu, konkrétně do Kyjeva a do Lvova.

Start oznámil Wizz Air v tiskové zprávě, letenky jsou již v prodeji za ceny od 539 Kč za jednu cestu. Dopravce bude létat třikrát týdně: obě trasy v úterý, čtvrtek a sobotu.

V případě Kyjeva půjde o přímou konkurenci ukrajinskému dopravci SkyUp, který létá z Pardubic do hlavního ukrajinského města už od loňského roku. Wizz Air ale nebude létat na hlavní kyjevské letiště Borispol, ale na letiště Žuljany (IATA kód IEV).

U linky do Kyjeva počítá Wizz Air s odletem v 7:35 z Pardubic a příletem v 10:50 do ukrajinského hlavního města, zpět odlétá v 5:50 a v Pardubicích je v 7:05. Ceny letenek činí od 539 Kč u letu do Kyjeva, od 809 Kč letenka zpět.

U linky do Lvova odlétá letadlo z Pardubic ve 22:35 a ve Lvově je v 1:50. Ze Lvova odlétá ve 20:50, ve 22:05 je v Pardubicích. Letenky oběma směry začínají na 539 Kč.

Pro pardubické letiště půjde o čtvrtou pravidelnou linku. Kromě SkyUp do Kyjeva nabízí spojení ještě Ryanair do španělského Alicante.

Tagy Kyjev letecké spojení Česko - Ukrajina Letiště Pardubice Lvov PED - LVO PED-IEV Top Wizz Air
73 komentářů