V Pardubicích zůstane linka do Alicante, se spojením do Londýna Ryanair dál nepočítá

Boeing 737-800 společnosti Ryanair přistává v Pardubicích. Foto: Letiště PardubiceBoeing 737-800 společnosti Ryanair přistává v Pardubicích. Foto: Letiště Pardubice

Letecká společnost Ryanair uvolnila do prodeje letenky na linku Pardubice – Alicante pro příští rok. Největší evropská nízkonákladová aerolinka naopak

Letecká společnost Ryanair uvolnila do prodeje letenky na linku Pardubice – Alicante pro příští rok. Největší evropská nízkonákladová aerolinka naopak nadále nepočítá s obnovením provozu spojení do Londýna, které zrušila letos s vysvětlením, že nemá dostatek letadel.

Linka do Alicante nebyla na příští rok v prodeji několik týdnů poté, co již běžel prodej jiných spojení ze španělského města. K zahájení prodeje došlo včera poté, co Ryanair finalizoval svůj letový řád ze Španělska na příští léto.

Oproti letošnímu roku nedochází u této linky k téměř žádné změně: i nadále bude v provozu dvakrát týdně v pondělí a ve čtvrtek. Téměř shodné jsou i časy odletů: z Pardubic v pondělí v 10:10, ve čtvrtek ve 20:30. Z Alicante je naplánován odlet v 6:55 v pondělí a 17:15 ve čtvrtek.

Letenky jsou v prodeji na termíny od 30. března. Let trvá necelé tři hodiny. Ceny nejlevnější zpáteční letenky se pohybují kolem dvou tisíc korun. Poslední let má Ryanair naplánován na 22. října příštího roku.

Letos končí provoz linky 24. října. Poté zůstane v Pardubicích provoz jediné linky, ukrajinské nízkonákladové společnosti SkyUp Airlines. Ta bude létat do Kyjeva třikrát týdně. Letenky jsou zatím v prodeji do konce zimního letového řádu.

Tagy ALC Alicante Letiště Pardubice PED Ryanair
13 komentářů