Rudná přestaví plochu u nádraží na P+R parkoviště, počet míst se zdvojnásobí

P+R parkoviště v Dobřichovicích. Foto: Jan SůraP+R parkoviště v Dobřichovicích. Foto: Jan Sůra

U nádraží vznikne i kryté stání pro jízdní kola.

Rudná je dalším městem v blízkosti Prahy, které rozšíří u nádraží počet parkovacích stání, aby lidé mohli do hlavního města vlakem či autobusem namísto autem.

Zakázku za 11,6 milionu korun získala společnost Skanska. Vyplývá to z informací na profilu zadavatele. Parkoviště vznikne v prostoru, kde je dnes manipulační panelová plocha pro zhruba dvacet aut. Nové parkoviště bude mít 40 míst včetně dvou parkovacích míst pro ZTP a přístřešek pro uložení 24 kol.

Předmětem projektu je rekonstrukce prostoru u vlakového nádraží. Počítá s odstraněním stávající betonové rampy a připojeného stavení v bývalém vlastnictví dráhy, dnes ve vlastnictví města. Spolu s odstraněním těchto staveb dojde k přestavbě plochy na parkoviště P+R. „Spolu s parkováním je navrženo osvětlení celé plochy a zajištění dohledu kamerovým systémem. Projekt řeší i zanedbávané odvodnění celé ploch parkoviště. Odvodnění, osvětlení, závorový a kamerový systém jsou řešeny jako samostatné stavební objekty,“ dodal oblastní manažer závodu Inženýrské stavitelství Čechy Skanska Jiří Červenka. Stavba má být dokončena do konce dubna příštího roku.

Pro provoz v Praze je zásadní, aby co nejvíce aut pravidelně dojíždějících zůstalo ještě ve Středočeském kraji. Kraj budování podporuje, nedávno zveřejnil seznam míst, kde nová parkoviště vzniknou.

Tagy P+R Rudná Středočeský kraj
34 komentářů