ŘSD začne na budoucím obchvatu Komárova na I/11 s geotechnickým a pyrotechnickým průzkumem

Stavba severního obchvatu Opavy (I/11). Pramen: ŘSDStavba severního obchvatu Opavy (I/11). Pramen: ŘSD

Územní rozhodnutí chce mít ŘSD příští rok, stavební povolení v roce 2025. Stavět se má v letech 2027 až 2029.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) hodlá na přelomu listopadu a prosince zahájit na budoucím obchvatu opavské části Komárov (I/11) podrobný geotechnický a pyrotechnický průzkum. „Vlastníci dotčených pozemků budou informováni ohledně průběhu prací dodavatelskou společností,“ uvedlo v úterý ŘSD.

Poznatky o geologických poměrech v místě budoucí přeložky silnice I/11 zajistí společnost INSET za 17,5 milionu korun, průzkum by měl trvat 11 měsíců. Jeho součástí bude i pyrotechnický průzkum vedený firmou AZ Pyro. Pyrotechnický průzkum by měl trvat 14 dní.

Obchvat Komárova na I/11. Pramen: ŘSD

Obchvat Komárova na I/11. Pramen: ŘSD

Potřeba pyrotechnického zkoumání vyplynula podle ŘSD z podkladové dokumentace. Pyrotechnický průzkum bude proveden u každého vrtu na ploše 10 x 10 m. Celkem v trase budoucího šestikilometrového obchvatu vznikne 223 vrtů.

Příprava stavbu, které se též říká jižní část obchvatu Opavy, je aktuálně ve fázi zpracování územního rozhodnutí (žádost již byla podána). „Po dokončení výše zmíněných průzkumů přijde na řadu dokumentace stavebního povolení a majetkoprávní vypořádání,“ doplnil mluvčí ŘSD Miroslav Mazal.

Územní rozhodnutí chce mít ŘSD příští rok, stavební povolení v roce 2025. Stavět se má v letech 2027 až 2029. ŘSD staví od října 2020 západní část severního obchvatu Opavy, rok předtím otevřelo východní část.

Tagy I/11 obchvat Opavy ŘSD
16 komentářů