ŘSD za téměř půl miliardy opraví a rozšíří silnici ze Znojma na Brno

Obchvat Lechovic. Foto: ŘSDObchvat Lechovic. Foto: ŘSD

Velké úpravy silnic potrvají tři stavební sezóny, řidiče čekají uzavírky.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vypsalo v závěru roku jednu z největších letošních zakázek na kompletní rekonstrukci silnice I. třídy. Za 443 milionů korun hledá dodavatele, který opraví a rozšíří silnici I/53 ze Znojma k obchvatu Lechovic.

Vytížená spojnice k dálnici D52 je hlavní trasou mezi Znojmem a Brnem. Jde celkem o 7 kilometrů dlouhý úsek. Po úpravě dojde k rozšíření na šířku 11,5 metru. Zhruba kilometr a půl před obchvatem Lechovic dojde ještě k rozšíření na tři pruhy, dva pruhy budou ve směru na Znojmo.

Součástí stavby je také přestavba stávající úrovňové křižovatky silnice I/53 se silnicemi III/41317 a III/40834, zrušení úrovňové křižovatky I/53 se silnicí III/41313 a zrušení úrovňových napojení sítě polních cest a sjezdů na silnici I/53.

Mapa opravovaného úseku silnice I/53 mezi Znojmem a Lechovicemi. Foto: ŘSD

Mapa opravovaného úseku silnice I/53 mezi Znojmem a Lechovicemi. Foto: ŘSD

ŘSD si od úprav slibuje zvýšení bezpečnosti provozu. Denně mezi Pohořelicemi a Znojmem projede kolem osmi tisíc aut.

Rekonstrukce výrazně zkomplikuje provoz na silnici. Akce je naplánována na tři stavební sezóny a rozdělena do pěti etap. ŘSD počítá, že během stavby bude silnice zcela uzavřena a auta pojedou po objízdných trasách. Stavba naváže na loni otevřený obchvat Lechovic. Kompletně je popsána v informačním letáku ŘSD.

Tagy I/53 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Top Znojmo - Lechovice
73 komentářů