ŘSD vypsalo tendr na dalších 12 kilometrů dálnice D6. Odhad činí téměř pět miliard

Dálnice D6 u Lubence. Pramen: ŘSDDálnice D6 u Lubence. Pramen: ŘSD

Celkem má být koncem letošního roku ve výstavbě 33 kilometrů dálnice D6.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo výběrové řízení na zhotovitele další stavby na karlovarské dálnici D6. Konkrétně jde o dvanáctikilometrový úsek Petrohrad – Lubenec, jehož předpokládaná hodnota je 4,93 miliardy korun bez DPH. Stavba už má stavební povolení.

Ve směru od Prahy nový úsek naváže na pětikilometrový dálniční obchvat Hořoviček, jehož stavbu ŘSD zahájilo v březnu, na karlovarské straně pak na již hotový obchvat Lubence. Úsek vede většinou v blízkosti stávající silnice I/6. Nejdelší most bude mít přes 600 metrů. Součástí bude i most přes železniční trať Plzeň – Most.

Dálnice D6 v úseku Petrohrad - Lubenec. Pramen: ŘSD

Dálnice D6 v úseku Petrohrad – Lubenec.
Pramen: ŘSD

Úsek Petrohrad – Lubenec by se měl začít stavět ještě letos, hotov má být v roce 2026. Už začátkem února začala na D6 i stavba u Hořesedel o délce 9,2 kilometru. Celkem tak koncem letošního roku bude (spolu s přeložkou u Krupé, která se staví od loňska) ve výstavbě 33 kilometrů dálnice D6.

Zbylé čtyři úseky o celkové délce 33 kilometrů chce ŘSD rozestavět během následujících dvou let. Hotovo by pak mělo být v roce 2027, nejpozději v roce 2028.

Z celkové délky 168,6 kilometru je pro řidiče zprovozněno téměř 97 km. Podrobná prezentace k D6 s přehledem jednotlivých staveb a mapou je k dispozici zde (v pdf).

Tagy D6 D6 Petrohrad - Lubenec ŘSD
36 komentářů