dkv-spojujeme

ŘSD vypsalo miliardový tendr na prodloužení čtyřpruhu z Plzně na Přeštice

Modernizace silnice I/27 severně od Plzně, ilustrační foto. Pramen: ŘSDModernizace silnice I/27 severně od Plzně, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic po dlouhých letech příprav vypsalo výběrové řízení na firmu, která prodlouží čtyřpruhový úsek silnice I/27 od

Ředitelství silnic a dálnic po dlouhých letech příprav vypsalo výběrové řízení na firmu, která prodlouží čtyřpruhový úsek silnice I/27 od Plzně na jih. Konkrétně jde o šestikilometrovou stavbu Šlovice – Přeštice, jejíž součástí je i obchvat Horní Lukavice.

Silnice I/27 je hlavním tahem z Plzně na Klatovy a Železnou Rudu. „Tento úsek je jedním z nejzatíženějších úseků této komunikace,“ píše se v dokumentaci ŘSD. Podle silničářů stavba mimo jiné odstraní místo častých nehod v prostoru Vysoké.

Stavba I/27 v úseku Šlovice - Přeštice. Pramen: ŘSD

Stavba I/27 v úseku Šlovice – Přeštice. Pramen: ŘSD

Stavba s odhadovanými náklady 987 milionů korun bez DPH zahrnuje mimo jiné osm mostů, dvě mimoúrovňové křižovatky a jeden protihlukový val. Silničáři počítají s tím, že do konce roku získají všechna potřebná stavební povolení a příští rok začnou stavět. Hotovo má být o tři roky později.

ŘSD chce zkultivovat velkou část I/27. V pokročilé fázi přípravy je například obchvat Klatov, který by se měl rovněž začít stavět příští rok, či obchvat Přeštic. Silnice I/27 se přestavuje na čtyřpruh i na severním okraji Plzni.

Tagy I/27 Přeštice - Šlovice ŘSD
41 komentářů