Nebezpečná výpadovka z Plzně na sever se do příštího roku dočká rozšíření na čtyřpruh

Zahájení stavby I/27 z Plzně k Třemošné. Pramen: MDČRZahájení stavby I/27 z Plzně k Třemošné. Pramen: MDČR

Ředitelství silnic a dálnic ve čtvrtek zahájilo přestavbu silnice I/27 na severním okraji Plzně od Třemošenského rybníka k Třemošné. Úsek

Ředitelství silnic a dálnic ve čtvrtek zahájilo přestavbu silnice I/27 na severním okraji Plzně od Třemošenského rybníka k Třemošné. Úsek dlouhý 1,6 kilometru bude nově čtyřpruhový a naváže na stávající čtyřpruhovou Plaskou ulici a nově vybudovaný obchvat města Třemošná.

Silnice se bude stavět za plného obousměrného provozu, hotovo by mělo být v říjnu příštího roku. Přestavovaný úsek je známý neblahými statistikami dopravní nehodovosti. Ke zvýšení bezpečnosti by mělo mimo jiné přispět i oddělení obou směrů. Stavba vyjde na 217 milionů bez DPH, provedou ji společnosti Silnice Group a Váhostav-SK.

Stavba se částečně nachází na území původní středověké vesnice Borek, která byla zničena při obléhání Plzně v období husitských válek. Před zahájením stavby proto archeologové lokalitu podrobně prozkoumali a nalezli řadu předmětů, například velké střepy z nádob, kamenné základy budov, původní říční systém se zachovalou břehovou částí, původní cestu či lom s cihlářským jílem.

Na silnici I/27 ŘSD připravuje řadu dalších staveb, například obchvaty Přeštic, Kaznějova nebo Plasů. Vylepšení se má silnice dočkat i na průtahu Plzní. Silničáři v Plzni navíc v polovině června zahájili i stavbu nového úseku silnice I/20. Konkrétně jde o 1,3 kilometru silnice mezi ulicemi Plaská a Na Roudné kolem Velkého Boleveckého rybníka, kde rovněž nově vznikne čtyřpruh.

Tagy Plzeň ŘSD silnice I/27
14 komentářů