ŘSD zpřístupní obchvat Karviné veřejnosti, na téměř dokončené stavbě uspořádá den otevřených dveří

Den otevřené dálnice na D48. Foto: Vojtěch OčadlýDen otevřené dálnice na D48. Foto: Vojtěch Očadlý

Návštěvníky čeká podle pořadatele pestrý program.

Na téměř hotovém obchvatu Karviné uspořádá Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) již tradiční Den otevřených dveří. ŘSD nabízí zájemcům možnost projít se po nových silnicích před jejich dokončením pravidelně. Na karvinském obchvatu se bude akce konat v sobotu 10. června od 10:00 do 17:00. Návštěvníky čeká podle pořadatele pestrý program, jehož součástí má být zábava pro všechny věkové kategorie. Chybět nebude občerstvení či ukázka silniční a stavební techniky. Řidiči mohou zaparkovat na konci ulice Nádražní.

Slavnostní zahájení tříkilometrové stavby se uskutečnilo 10. června roku 2020. V první fázi musely být odhumusované plochy v celém úseku. Následovala pokládka geotextilie a sanační vrstvy, přeložka plynového vedení a realizace náspů. Loni v létě se řidičům otevřela první část obchvatu od začátku úseku ze strany Českého Těšína až po napojení Karviné, tedy zhruba 300 metrů z celého projektu. Dalších 700 metrů až po odbočení na Stonavu uvedlo ŘSD do provozu 16. prosince.

Obchvat Karviné bude přeložkou silnice I/67. Zakázku získala za 899 milionů korun bez DPH Skanska. Obchvat má především vyvést tranzitní dopravu z města. Trasa se díky novostavbě zkrátí z dnešních čtyř kilometrů zhruba o kilometr a je projektována jako polovina plánovaného čtyřpruhového obchvatu Karviné s tím, že na konci úseku bude komunikace vybudována v plné šířce, aby se v budoucnu předešlo těžkostem při napojování na mimoúrovňovou křižovatku se silnicí I/59.

Jihozápadní obchvat Karviné. Pramen: ŘSD

Jihozápadní obchvat Karviné. Pramen: ŘSD

 

Tagy I/67 obchvat Karviné Ředitelství silnic a dálnic ŘSD silnice I/67
4 komentáře