ŘSD otevřelo čtvrtmiliardový obchvat Lechovic, zrychlí jízdu z Brna do Znojma

Stavba obchvatu Lechovic na silnici I/53. Foto: ŘSDStavba obchvatu Lechovic na silnici I/53. Foto: ŘSD

Obyvatelé Lechovic na Jižní Moravě si mohou oddychnout od deseti tisíc aut, které denně obcí projížděla. Ředitelství silnic a dálnic

Obyvatelé Lechovic na Jižní Moravě si mohou oddychnout od deseti tisíc aut, které denně obcí projížděla. Ředitelství silnic a dálnic otevřelo nový obchvat silnice I/53, který dopravu na rušné spojnici Brna a Znojma vyvádí.

Silnice I/53 byla až dosud vedena ve své historické trase uvnitř obce Lechovice. Nově zprovozněný obchvat o délce 4,4 kilometru odvede z obce nákladní dopravu a podstatně zlepší místním obyvatelům životní prostředí díky snížení hluku a exhalací. Zvýší se také bezpečnost a plynulost provozu na silnici I/53“, popsal nový obchvat generální ředitel ŘSD Pavol Kováčik.

Stavba obchvatu začala v březnu 2017, ŘSD stála 271 milionů. Zakázku získalo sdružení IMOS Brno a TheBa asfalt. Stavba byla financována z Operačního programu Doprava. Na trase je celkem pět mostů: most přes Jevišovku, most přes staré koryto Jevišovky, most přes polní cestu a mlýnský náhon, most na polní cestě přes silnici I/53 a most přes biokoridor.

Trasa nového obchvatu Lechovic. Foto: ŘSD

Trasa nového obchvatu Lechovic. Foto: ŘSD

Silnice I/53 zprovozněním obchvatu už vede celou trasu mimo obec. . Ředitelství silnic a dálnic chystá na trase ještě další úsek: velkou opravu úseku Lechovice – Znojmo a rok později z Lechovic do Miroslavi a z Miroslavi do Branišovic. Společně s rekonstrukcí silnice dojde i k řadě úprav křižovatek pro zvýšení bezpečnosti.

Tagy I/53 obchvat Lechovic Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
16 komentářů