Silničáři opraví úsek mezi Karvinou a Českým Těšínem, práce vyjdou na 62 milionů

SIlnice I/67. Zdroj: ŘSDSIlnice I/67. Zdroj: ŘSD

Rekonstrukce má být skončit na jaře.

Řidiče na trase mezi Karvinou a Českým Těšínem čekají dopravní omezení. V pondělí 26. srpna začne Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) s opravou silnice I/67 v úseku Chotěbuz – Karviná-Louky. Trasu využívá denně přes deset tisíc aut všech kategorií.

„V kilometru 0 až 5 provozního staničení vzniknou tři dílčí stavební úseky charakteristické rozdílnou technologií úpravy z důvodu odlišné skladby konstrukčních vrstev vozovky průměrně široké devět metrů. Místy se vyskytují diagnostikou potvrzené výtluky, vysprávky, dutiny, trhliny a místní poklesy, které budou odstraněny. Dělníci se zaměří na hlavní trasu včetně autobusových zálivů, mostů, propustků a šachet,“ uvedlo ŘSD.

Práce mají podle předpokladů trvat 225 kalendářních dnů. Vzhledem k nepředvídatelné zimní části harmonogramu však může být dubnový konec opravy přizpůsoben povětrnostním podmínkám v průběhu akce. Zhotovitelem bude společenství firem Eurovia CZ a Porr, ve výběrovém řízení zvítězilo s cenou asi 61,8 milionu korun. Kromě ceny bylo v tendru se šesti účastníky zásadní kritérium také uvedení stavby do provozu.

„Práce proběhnou za částečné uzavírky silnice I/67, to znamená vždy ponechání poloviny neopravované části, kudy řidiči projedou kyvadlově podle pokynů semaforů (nebo regulovčíků s vysílačkami). V případě možností stavby bez ohrožení bezpečnosti bude možný obousměrný provoz,“ dodal Miroslav Mazal z týmu komunikace ŘSD.

Situace opravy silnice I/67.Zdroj: ŘSD

Situace opravy silnice I/67.
Zdroj: ŘSD

Tagy Český Těšín I/67 I/67 Bohumín – Karviná karviná Ředitelství silnic a dálnic ŘSD silnice I/67
1 komentář