ŘSD chystá úpravu nebezpečného nájezdu na D10 od „Letadla“. Před dálnicí musí řidiči zastavit

Nájezd nad D10 z dálniční odpočívky u Bakova nad Jizerou. Foto: Google Street ViewNájezd nad D10 z dálniční odpočívky u Bakova nad Jizerou. Foto: Google Street View

Prodloužení připojovacího a odbočovacího pruhu má nastat příští rok, ŘSD má již projekt.

Jedno z nejnebezpečnějších míst na dálnici D10 by mělo zmizet. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) připravuje rekonstrukci odbočovacího a připojovacího pruhu u Bakova nad Jizerou, který vede k dálniční odpočívce pod vrchem Baba. Vzhledem k přítomnosti vyřazeného letounu Il-18 získala přezdívku Letadlo.

Problémem je především připojovací pruh, který nesplňuje žádné normy pro dálnice a řidiči před vjezdem na dálnici musejí zastavit. Připojovací pruh je navíc v zatáčce a řidiči v pravém pruhu často narychlo kvůli autu z odpočívadla přejíždí do levého pruhu.

„Připravujeme rekonstrukci tak, aby pruhy splňovaly potřebné parametry technické i bezpečnostní. V současné době je již hotová dokumentace pro stavební povolení. Předpokládáme tak, že rekonstrukci zahájíme v průběhu následujícího roku,“ řekl Martin Buček z Týmu komunikace ŘSD.

Provoz na odpočívce narostl v poslední době i díky přesunu tramvají na plochu v těsné blízkosti dálnice. ŘSD má ve správě jen část odpočívky, letadlo a přilehlé parkoviště jsou soukromé. Podle Bučka plány ŘSD nikterak nesouvisejí se stavebními úpravami na soukromých pozemcích sousedících s odpočívkou a rekonstrukce byla plánovaná již dříve.

Tagy D10 Občerstvení Letadlo Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
42 komentářů