ŘSD chystá na D8 na okraji Prahy lepší napojení na silnici I/9

Silnice I/9 a mimoúrovňová křižovatka Zdiby s D8. Foto: PudisSilnice I/9 a mimoúrovňová křižovatka Zdiby s D8. Foto: Pudis

Ministerstvo dopravy zahájilo stavební řízení na nové propojení dálnice D8 a silnice I/9, které ocení zejména obyvatelé Středočeského kraje v

Ministerstvo dopravy zahájilo stavební řízení na nové propojení dálnice D8 a silnice I/9, které ocení zejména obyvatelé Středočeského kraje v blízkosti silnice I/9 při návratu domů z Prahy.

Stavbu chystá Ředitelství silnic a dálnic a mělo by odlehčit především těm, co jedou z Prahy dál na silnici I/9. Začít stavět by se mělo v roce 2020.

Trasa nové větve napojení dálnice D8 na silnici I/9. Foto: ŘSD

Trasa nové větve napojení dálnice D8 na silnici I/9. Foto: ŘSD

Na první pohled poměrně banální stavba umožní přímé napojení na silnici I/9. Až dosud musí auta ve směru od Prahy po výjezdu z dálnice dát přednost všem vozidlům jedoucím ve směru od Mělníka. Nově se napojí na silnici přímo.

Účelem je usnadnění odbočení a eliminace dopravních kongescí ve velmi zatíženém směru D8 – I/9 směr Líbeznice. Doprava ve zmíněném směru bude svedena na přímou spojovací větev mimo stávající stykovou křižovatku vratné rampy a silnice I/9, čímž zároveň dojde z hlediska dopravního zatížení k jejímu odlehčení,“ popsal mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Mimoúrovňová křižovatka ve Zdibech prochází aktuálně velkou rekonstrukcí kvůli demolici mostu.  Omezení potrvá do druhé poloviny července.

Tagy D8 I/9 Ředitelství silnic a dálnic Zdiby
13 komentářů