Na dálnici D8 u Prahy se vracejí dělníci a s nimi dopravní omezení

Dálnice D8. Foto: Ministerstvo dopravyDálnice D8. Foto: Ministerstvo dopravy

Se začátkem března začnou opravné práce na sedmikilometrovém úseku dálnice D8 na hranici Prahy. Opravy se naplno rozjedou v pondělí,

Se začátkem března začnou opravné práce na sedmikilometrovém úseku dálnice D8 na hranici Prahy. Opravy se naplno rozjedou v pondělí, už ode dneška se ale začnou instalovat dopravní omezení.

V okolí mostu u sjezdu na Zdiby bude provoz sveden do jednoho pásu. Současně dojde k omezení dopravy na silnici I/9, kdy bude možné místem projet jen ve směru od Mělníku na Zdiby. V opačném směru bude zapotřebí využít objížďku.

V pondělí 4. března pak začnou práce na mostě, který čeká snesení. Nejprve ale bude odfrézován povrch a vybudovány pažící stěny. Snášení mostu pak proběhne během pěti dnů od 16. března. Po tuto dobu bude provoz na silnici I/9 oboustranně uzavřen. Následně bude možné místem projíždět opět jednosměrně až do úplného dokončení prací na mostě.

„Všechny řidiče prosíme především o dodržování stanovených rychlostí v místě, a to nejen kvůli bezpečnosti své ale i našich pracovníků. Jsme si plně vědomi toho, že dopravní opatření v místě i objízdné trasy mohou způsobit komplikace v dopravě, a proto doporučujeme řidičům, aby si svou cestu do Prahy po D8 naplánovali,“ sdělila mluvčí zhotovitelské firmy Eurovia Iveta Štočková.

Doprava po D8 u Prahy bude vedena v režimu 2+2 na polovině dálnice. Od 16. března na opravovaném úseku dojde ještě k jednomu dílčímu omezení dopravy, a to u Klíčan, kdy budou probíhat práce na podchodu Klíčany, a proto bude režim jízdy v místě řešen v režimu 2+1+1.

Celý projekt zahrnuje kompletní rekonstrukci mostů u Zdib a opravu povrchu dálnice na levé části, tedy v polovině z Ústí nad Labem na Prahu. Povrch na druhé polovině z Prahy do Ústí nad Labem byl opraven v roce 2014. Během letošní sezóny dojde k výměně druhého mostu u Zdib a k zesílení mostovky podchodu Klíčany.

Práce i omezení by měly skončit do konce července.

Tagy D8 eurovia omezení oprava praha
7 komentářů