Roudnické nádraží projde proměnou za stamiliony, bude bezbariérové

Vizualizace stanice Roudnice nad Labem po přestavbě. Foto: Správa železnicVizualizace stanice Roudnice nad Labem po přestavbě. Foto: Správa železnic

Kvůli úpravám nástupišť dojde k proměně kolejiště, opravou projde podchod.

Sdružení firem Chládek & Tintěra a Monzas získalo zakázku na přestavbu stanice Roudnice nad Labem. Správa železnic zaplatí za úpravy 344,6 milionu korun.

Vítězství sdružení vyplývá z registru smluv. Cena je téměř přesně na limitu maximální hodnoty, kterou Správa železnic v soutěži stanovila.

V rámci rekonstrukce se současná vnější a ostrovní nástupiště zvýší, cestující se na nástupiště dostanou novými výtahy. Stávající úrovňová nástupiště nahradí jednostranné ostrovní nástupiště, rovněž s novým výtahem a schodištěm. Obnovou projde i podchod a jeho konstrukce.

Nutné stavební úpravy proběhnou rovněž ve výpravní budově, opraví se i schodiště a doplní nový orientační systém. Nástupiště a podchod dostanou moderní osvětlení, v celé stanici pak bude zřízen nový kamerový systém.

V souvislosti s výstavbou nového nástupiště a uspořádáním kolejí se také upraví trakční vedení a stávající zabezpečovací zařízení. Rychlost průjezdu stanicí zůstane na 130 km/h pro klasické soupravy. Hotovo má být v listopadu příštího roku.

Vizualizace stanice Roudnice nad Labem po přestavbě. Foto: Správa železnicVizualizace stanice Roudnice nad Labem po přestavbě. Foto: Správa železnicVizualizace stanice Roudnice nad Labem po přestavbě. Foto: Správa železnicStanice Roudnice nad Labem. Autor: Martin Vrut – Vlastní dílo, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=57414756
Tagy Chládek & Tintěra Monzas Správa železnic stanice Roudnice nad Labem Trať 090
95 komentářů