Ropid pošle speciální vlaky na pražské spojky. Plánuje na nich pravidelné linky

Jednotka RegioShark v Praze. Foto: RopidJednotka RegioShark v Praze. Foto: Ropid

Cestující v pražské železniční dopravě čeká ve čtvrtek netradiční možnost svést se po některých tratích, kde dosud jezdí s výjimkou

Cestující v pražské železniční dopravě čeká ve čtvrtek netradiční možnost svést se po některých tratích, kde dosud jezdí s výjimkou speciálních výletních jízd pro železniční fanoušky pouze nákladní vlaky.

V rámci Evropského týdne mobility chystá pražský objednatel dopravy Ropid již tradiční akci Snídaně na peróně, kdy ráno nabídne cestujícím na nádražích v Čakovicích, Kbelích, Satalicích a Kyjích zdarma sladké občerstvení.

Pro železniční fanoušky bude zajímavější následný program. Ropid si u Českých drah objednal jízdu motorovou jednotkou RegioShark po pražských železničních spojkách s průvodcem. Představí tak plánované linky S61 a S71, které chce v příštích letech zavést. Mají propojit dosud některé okrajové části Prahy a současně odlehčit provozu přes centrum města.

Tři okružní jízdy vyjíždí z Čakovic v 8:57, 11:57 a 14:57, pojedou po trase Čakovice – Vysočany – Libeň – Běchovice střed – Vršovice – Smíchov – Hlavní nádraží – Vysočany – Čakovice. Kompletní jízdní řády jsou na stránkách Ropidu

Praha chce v příštích letech po dokončení modernizace trati mezi Vršovicemi a Hostivaří výrazně rozšířit vlakový provoz mezi levým a pravým břehem Vltavy. Plán počítá s linkou S61, na které by vlaky jezdily ze Smíchova přes Vršovice do Běchovic. Došlo by ke zřízení úplně nových železničních zastávek Praha-Výtoň, Praha-Eden, Praha-Zahradní Město, Praha-Depo Hostivař, Praha-Jiráskova čtvrť, Praha-Jahodnice, Praha-Hostavice. Linka S71 by centrum zcela vynechala, vedla by z Radotína přes Branický most (přezdívaný také most Inteligence) do Krče a dál do Běchovic.

Tagy ropid rozvoj železnice v Praze
19 komentářů